keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Lisää herkkuja

Kesällä pitää syödä kaikkea tuoretta - herneitä, mansikoita tai vaikka kirsikoita.


 Meillä oli osa perheestä vuoden karkkilakossa, joka päättyi viikko sitten. Nyt onkin tullut taas kokeiltua kaikenlaisia karkkeja. Ei ole tarkoitus palata jokaviikkoiseen karkinsyömiseen, mutta tänään ilahduin kuitenkin ilmajokisen Namituvan salmiakeista. Pakkaus ja nimi olivat viimeisen päälle mietittyjä juttuja. Ja Namituvan sivuilla näytti karkinteko niin hauskalta hommalta, että sinnehän voisi mennä vaikka kesätöihin joskus - saisi sellaisen Polkka-raita asun päälleen. Namituvalla voi myös katsella karkintekoa ja sivuilla luvataan, että "Pääsymaksua ei ole, mutta maistiaiset tarjotaan!"

Ilmajoen Namituvan Salmiakkistruuttu.
Jos ei Taivalkosken talkkunasta vielä arvannut, niin voin tässä tunnustaa, että sukujuuret vievät Pohjanmaalle, vaikka en siellä itse ole ikinä asunut. Harmittavasti ei siis ole murrettakaan, millä retostella, mutta ilahdun aina, kun pohjalaisuus pompahtaa jossain vastaan. Ja kyllä minä tiedän, miten astioille käy, kun niitä virutetaan ja mikä on kökkä ja miksi itikat ei Pohjanmaalla pistä! Jos et sinä tiedä, voit selvittää sen tuolta.2 kommenttia:

  1. Nam nam! Vesi herahti kielelle! Itikat on mulle selvää pässinlihaa;), mutta kökkä aivan outo sana. Täytyypä käydä tutkimassa! Tykkään näistä sun kielijutusta, vaikka kielikukkanen olikin vähän ällöttävän näköinen.:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kielet on mun juttu - myös äidinkieli.

    VastaaPoista