torstai 1. elokuuta 2013

Ämeriikässä kaikki on parempaa?

No ainakin onnittelukortit on huomattavasti kekseliäämpiä USAssa! Hankin vuosi sitten matkaltamme pari korttia. Tätä toista jemmailin yli vuoden, että pääsen antamaan sen. Kortin saaja on luonnollisesti Kakkosnelos-fani. Kortin sisältä tikittää avattaessa sarjan tunnarimusa.


Tässä pari synttärikorttia, jotka itse olen saanut.


For your Birthday... a 21 Pun Salute-kortin idea on sanaleikeissä. Itse onnittelukin leikittelee sanonnalla 21 gun salute.Syntymäpäivätervehdys George ja Roberta Schmelzeriltä- kortin sisällä teksti:

And you thought they wouldn´t remember.


Kortteja löytyy USAssa vaikka millaisiin elämäntilanteisiin. Esimerkiksi jos olet sanaton läheisen kärsiessä syöpähoidoissa, voit turvautua korttiin:
Chemo Sucks...

...But if it sucks the cancer right out of you,
 then "YAY, chemo!"

Lisää kekseliäitä/osuvia/hauskoja/outoja.... kortteja esimerkiksi www.hallmark.com tai www.greetingcarduniverse.com. Jo kategorioiden otsikot kertovat monipuolisesta valikoimasta. Jo on kumma, jos ei löydy sopivaa... Tässä vain pieni otos kategorioita:
 • Holiday: Eid al-Fitr / Rosh Hashanah / Grandparents Day / National Boss Day / Sweetest Day / Halloween / Diwall / Veterans Day / Thanksgiving / Hanukkah / Christmas / Kwanzaa / New Year´s Day / Chinese New Year / Valentine´s Day / St. Patrick´s Day / April Fool´s Day / Passover / Easter / Admin Prof Day / Nurses Day / Teacher Appreciation Day / Mother´s Day / Armed Forces Day / Memorial Day / Father´s Day / Independence Day
 • 12 Step Addiction Recovery: General Recovery / Holidays / Recovery Anniversary / Recovery Birthday / Recovery Encouragement / Recovery Humour / Recovery Thanks You / Other Recovery / Non-English / Other Languages
 • Occations: Secret Pal
 • Get well: General / Cancer Support / Serious Illness / Surgery
 • Gotcha Day / Adoption Anniversary
Syntymäpäivän ollessa "bittersweet", voi saajaa muistaa vaikka tällaisin tekstein:

This is no ordinary birthday...

It's a day of triumph, 
a day to celebrate 
how far you've come! 
You've been through so much, 
but...one day at a time... 
you've faced your challenges 
and you've overcome your difficulties. 
You have a lot to be proud of.

Tällaisen koira-kortin voisi antaa vaikka koirista pitävälle ystävälle. Kannessa syyllisen näköisen koiran kuva ja sisällä teksti:

Hope your birthday is so fun 
you think you might be 
in some kind of trouble for it.


Ja jos synttäri osuu joulukuulle, löytyy siihenkin sopiva kortti:

a december birthday?
no wonder you´re so
twinkly!

Hope your world 
is happy and bright... 
you deserve it.

Menettikö ystävä lemmikin? Osoita sympatiasi kortilla. Lahjoittiko kaveri hiuksensa? Saiko joku hole in onen? Onnittele kortilla. Tuliko sukulaisesta partiolainen, rehtori tai nunna? Voittiko joku vaaleissa? Kortin paikka. Teettikö tuttu tatuoinnin, onnistuiko lapsen pottatreenit, päättyikö avioliitto tai suhde? Onnittelukortti menemään. Pääsikö joku juuri vankilasta? Siihenkin löytyy kortti. Onnitella voi jopa siitä, että joku EI ole raskaana. 

No hups! :P Hallmarkin Anytime - Love&Flirts-osastolta löysin kortin, jonka tekstit: 

A best friend you can HAVE SEX with 

How great is that?

Melkein menee sanattomaksi tuosta viimeisestä. Mutta koska siihen ei voi tätä postausta lopettaa, on pakko sanoa, että omien lasten kekseliäisyyttä on ammattimaisten kortinkirjoittajienkin vaikea ylittää. Hellyttävyydessä eivät voita milloinkaan!

Heh, onneks ei muistanut


4 kommenttia:

 1. Aina on hyvä syy lähettää postikortti! Ainakin amerikkalaisten mielestä. Oikeasti, kortteja on melkein yhtä kiva saada kuin kirjeitä. Sama juttu kuin kirjeissä, eipä niitä enää juuri lähetellä, joulukortteja vain. Niitäkin arvostan kovasti ja pidän ne kaikki aina näkyvillä seinällä joulun ajan!
  Lasten tekemät kortit on aarteita.:)

  VastaaPoista
 2. Ääh, kommentointi tökkii jostain syystä!Kirjoitin pitkät jorinat korttien saamisesta, mutta ei tullut vahvistusta ja viesti lienee kadonnut. Eilen oli muuten samalla tavalla, mutta kun palasin uudelleen kommenttilaatikkoon, mun teksti oli palannut siihen ja sain sen lähetettyä. Mystistä.

  VastaaPoista
 3. Minäkään en saa kovin paljon kirjeitä tai kortteja enää. Pitäisi varmaan itsekin lähettää niitä, että saisi. Kommentoitni toimii kyllä. Otin "en ole robotti"-varmistuksen pois. Katselen tässä jonkun aikaa, alkaako roskapostia tulvia. Jos ei, niin saa olla näin. Sun kommentti oli mun loodassa odottamassa, että ehdin nähdä sen. Olin vaan reissun päällä tänään, niin siksi viive. Sori.

  VastaaPoista
 4. Arvasin kyllä, pienellä viivellä.:) Pitkät piuhat.:))

  VastaaPoista