keskiviikko 21. elokuuta 2013

Elämää aurinkoisemmalla rannalla

Kuva: http://gfx.svd-cdn.se/multimedia/dynamic/00961/solsidan_961094d.jpg

Aivan mahtavaa. Syksy on pelastettu, sillä Solsidan (Onnea onkimassa) -sarjan uusintojen avulla maltan just ja just odottaa uuden kauden alkuun saakka. Sarja kertoo nimensä mukaisesti Saltsjöbadetin osasta, jota kutsutaan nimellä Solsidan. Hahmoista löytyy inhimillisiä piirteitä, joille nauraessaan huomaa samalla nauravansa myös itselleen. Hammaslääkäri Alex on kiltti mies, joka tahtoisi tehdä oman tahtonsa mukaan, mutta ei osaa sanoa vaimolleen Annalle mielipidettään, joten päätyy toimimaan Annan selän takana ja joutuu tietenkin vaikeuksiin ja jää kiinni, kuinkas muuten. Vaimoltaan ei kannattaisi salata mitään. Anna on jotenkin juureva nainen jalat maassa, mutta etsii kulttuurityöntekijänä paikkaansa "Saltiksessa" ja opettelee äitinä olon moninaisuuksia. Raskauksista ja äitihormoneista saa monta hauskaa juttua. Ja tietenkin Anna joutuu tasapainoilemaan Alexin äidin kanssa, Alex kun on mammanpoika.

Alexin lapsuudenkaverit Fredde ja Ove ovat hyvin erilaisia. Fredden ja tyylikkään edustusvaimo Mickanin luulisi pääsevän helpolla, mutta raha ei tietenkään tuo onnea. Voiko kahdeksanvuotiaan pojan saada ovelasti luopumaan Ican lihatiskin myyjän haaveammatista? Fredde hifistelee viimeiseen asti - mikä on Cortadon ja Espressinon ero? Mickan on liikuttavan hieno, pyyhkäisee kätensäkin takinhelmaan, kun joutuu soittamaan tavisväen ovikelloa. Mickanille on suuri ongelma vaikkapa se, että Saltikseen perustetaan Schillertin pesula - mitä jos lapsia pilkataan koulussa, kun heillä on sama sukunimi.

Ove Sundbergistä on rasittava tyyppi - pihi ja tylsä. Hauskinta onkin, kun Alex yrittää tasapainoilla Oven kanssa, välttää lainaamasta hänelle työkalujaan, koska niitä ei saa takaisin ja kuitenkin säilyttää ystävyyden, sillä onhan Ovesta hyötyäkin. Sivuhahmotkin tuovat omat mausteensa. Alex saa ennakkoluuloilleen kyytiä, kun keittiöremontin tekijä ajelee paikalle luksusautolla. 


4 kommenttia:

 1. Eka kausi odottaa edelleen katselua, kun milloinkaan ei tunnu olevan aikaa...Muutaman jaksoin olen onnistunut näkemään, joten tunnistan kyllä tyypit kuvauksesta, mutta odotan jotain joutilasta aikaa keskittyä rauhassa katseluun.:)

  VastaaPoista
 2. Tämä sarja jakaa kyllä porukkaa. Ja meidän nuorisohan ei ymmärrä ollenkaan.

  VastaaPoista
 3. Niin herkullisen hyvä sarja, olen seurannut alusta. Kiva jos neljäskin kaui tulossa!

  VastaaPoista
 4. Jee ReettA, säkin tajuat Solsidanin päälle. Jättemysigt ;P

  VastaaPoista