perjantai 2. elokuuta 2013

Pitstop Tammisaaressa, eikun Raaseporissa

Vielä ehtii yhden loppiksen katsastaa, ennen kotimatkalle lähtöä. Tai kaksi. Tienvarsimainoksen perässä poikkesimme ensin huutokauppaliike J.Talsille (Österbyntie 54, Tammisaari), jossa en ostanut mitään, kun puoti oli sulkemassa jo oviaan. En ehtinyt siellä oikein kuvatakaan, mutta katselkaa vaikka Anrikon hienoja otoksia.

Ekenäs second hand löytyi pikaisella googletuksella. Pientä kotoilua on kuvannut paikkaa enemmän. Tavarat oli kätevästi jaettu luokittain eri aittoihin ja tiloihin, esimerkiksi astiat omaansa, huonekalut omaansa. Sivelin vanhaa rekeä, mutta onneksi se ei ollut kaupan, sillä sitähän ei olisi saanut autoon mahtumaan. Aika alkoi käydä vähiin ja tavarataivas oli lähes ääretön, joten poistuimme lopulta ostoksitta. Tulee kalliiksi tällainen, kun ei pääse tekemään yhtään edullisia löytöjä. Minnekähän suunnistaisi seuraavaksi - tämä ostamattomuuden kehä on saatava rikottua.

Ekenäs second hand, Drottninggatan 2

Olen joskus kouluaikoina viettänyt viikon Tammisaaressa ruotsia puhuen. Eipä muistunut enää niistä ajoista paljon mitään mieleen. Paitsi että Uncan tuntui jotenkin tutulta. Oltaisko siellä vietetty joku yhteinen ilta paikallisten nuorten kanssa. Ja Spruthuset:ssä olen käynyt ostoksilla silloin joskus. Muistin sen samassa, kun meinasin tälläkin kertaa kompastua lattian mukulakiviin. Ruiskutalon kohtalo on näköjään ollut jo pitkään Tammisaaressa vaakalaudalla. (Juttua, lisää juttua) Toivottavasti saavat rakennuksen pelastettua ennen kuin se mätänee empimisen seurauksena. Talon ulkopuolella oli penkkejä ja tunnelma kuin Etelä-Euroopasta - vanhoja setiä jutustelemassa niitä näitä isojen puiden vilvoittavassa varjossa.

Rädda Spruthuset, säger jag!

Vessaan piti päästä. Yleistä vessaa ei torin laidalla ollut, joten perhe päätti uhrautua ja liittyä seurakseni kaffille. Tässä siis kahvilavinkki Raaseporiin: Voffeli ja Kaffeli (fb). Piti oikeasti vain juoda jotain, mutta kaffelin sisällä vallitseva lämmin voffelintuoksu huumasi nuorison.  Kääk tätä kesäherkuttelua.


Voffeli ja kaffeli Raatihuoneentorin laidalla

Tammisaaren kirkossa oli alkamassa konsertti.

Oi niitä taloja!

2 kommenttia:

  1. Tulipa mieleen lukiessa, että vanhaa Kuninkaantietä (?) olisi kiva joskus ajella ajan kanssa! Muistaakseni Raasepori oli siinä varrella. Katselin joskus vuosia sitten, että olisi voinut yöpyä kartanossa, mikä tällaisella kartanoromantikolle olisi niin erityinen juttu. Bengtskärin majakalla pystyi silloin yöpymään (muistaakseni) myös, mutta se majakkayöpyminen oli ihan hirveän kallista. Jotain juttua tais olla alkukesästä lehdissä, että majakat ei ole paloturvallisuuden kannalta sopivia isommalle porukalle.:)

    VastaaPoista
  2. Meiltä jäi aikapulan vuoksi Mustion linna katsomatta. Heittelimme ilmaan ajatusta ex tempore-yöpymisestä jossain, mutta nuorisolla meni äänet tasan, niin ei sitten jääty. Paljon jäi kyllä vielä näkemättä. Sitähän voisi yöpyä mantereen puolella, ja olla Bengskärissä muuten vaan. Haaveillaan haaveillaan.

    VastaaPoista