perjantai 23. elokuuta 2013

Zombeja karkuun!

Sain äitienpäivälahjaksi lataussetelin ja tiesin heti sille sijoituskohteen: Zombies, run! -liikuntapeli. Luin sovelluksesta ensimmäistä kertaa jostain amerikkalaisessa blogista ja pakkohan se oli itsellekin saada. Olin koukussa eka lenkistä lähtien.

Hehe, mullapa onkin Runner 5 -t-paita. Vähänkö hurahdin tähän peliin.

Olen Runner 5, tarvikkeiden kerääjä, joka saa korvakuulokkeisiinsa ohjeita Sam Yao:lta, Abel-kaupungin radiolähetiltä. Ääniä kuuluu myös muilta juoksijoilta ja muiltakin tarinan hahmoilta. Lenkille voi valita välimusaksi oman musiikkikirjaston ja säännöllisin väliajoin tulee uuden tehtävän nauhoitteita, joissa selviää vähitellen, miten tässä näin kävi: lääketieteellinen kokeilu, jossa tavoiteltiin ikuista elämää, meni jotenkin pieleen ja muutamat koehenkilöt muuttuivatkin zombeiksi. Ja nyt zombi-epidemia leviää. Muutama kaupunki pitää puoliaan muurien takana ja juoksijoiden avulla saadaan tarvikkeita ja yritetään selvittää, mikä lääketietellisessä kokeessa meni pieleen hakemalla potilasasiakirjoja ja muuta kokeiluun liittyvää. Muitakin ihmisjoukkoja on liikkeellä, eikä heidän motiiveistaan voi olla varma...

Lenkkiä varten voi aktivoida zombit päälle, jos haluaa jännittävän lenkin, jonka aikana ei ikinä voi tietää, milloin zombit alkavat "jahdata". Silloin korviin ilmoitetaan "Warning! Zombies detected" ja alkaa piipitys, joka tihenee, kun zombit lähestyvät. Tarkoitus on juosta karkuun noin 20% kovemmalla tahdilla kuin muuten on mennyt. Noin minuutin kuluttua, jos olet liikkunut tarpeeksi ripeästi, kuuluu korviin helpottava tieto: "Zombies evaded!" Tehokas intervallipyrähdys. Aika kovaa saa kyllä painaa, että pääsee zombeja karkuun. Jos zombit saavat juoksijan kiinni, menettää muutaman keräämänsä tarvikkeen (zombit jäävät ihmettelemään niitä ja voi livistää). Eli ei tässä sentään zombiksi muutu :D

Tarvikkeita keräillessä lenkin aikana kuuluu korviin, mitä on löytynyt. Ensimmäisen lenkkini ensimmäinen tarvike oli "Underwear" (vähänkö nauratti, kun korviin kuului "You´ve collected a pack of underwear"), jonka menetin samantien, koska ensimmäinen zombihyökkäykseni tapahtui heti ensimmäisillä minuuteilla ensimmäistä lenkkiäni. Zombien kohtaamista ei voi mitenkään ennakoida. Jollain tehtävällä niitä ei tule lainkaan vastaan, jonkun toisen tehtävän aikana voi tulla kolmekin hyökkäystä. Jos ei jaksa juosta pakoon, voi lenkkeillä vain tarvikkeita keräillen, zombitoiminto pois päältä.

Lenkin jälkeen palataan tukikohtaan, jossa voi korjata ja laajentaa Abel-kaupunkia. Viimeisimmällä lenkilläni otettiin yhteyttä Kanadaan, jossa radioäänenä oli camoeroolissa Margaret Atwood. Häneltä sai tietää, että zombiet inhoavat Celine Dionin ääntä, mutta sen sijaan rakastavat Justin Bieberiä. Celine Dionia käytetäänkin Kanadassa zombikarkoitteena. :D Tuskin maltan odottaa, mitä Zombijuoksun kehittelijät keksivät seuraavaksi.

Tässä muutama kuvaruutukaappaus pelistä ja rakentelemastani kaupungista.

Jännää! Edellislenkillä huomasin, että vartiotorni on kärsinyt zombihyökkäyksestä.

Oma tornini on tasolla 1. Eri rakennusten tasoa voi korottaa tietyssä loogisessa järjestyksessä.

Osa tarvikkeista meni tornin korjaukseen.
Tältä minun Abelini näyttää: asevarasto, kolme asumusta ja tiedotuslaitteisto tasolla 2.
Olen rakentanut sairaalan ja harjoitusleirin. Viimeisin ostokseni oli leikkikenttä,
joka parantaa asukkaiden mielialaa. Keskellä Janinen maatila, jota en vielä ole
 pystynyt korjaamaan. Siihen vaaditaan muun muassa tietty määrä asukkaita.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti