sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kasvuvyöhykkeet ja talvi

Lahti kuuluu kasvuvyöhykkeeseen II (kasvuvyöhykkeet kunnittain voi tarkistaa tuolta), joten täällä voi kasvattaa aika monenlaisia kasveja. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että voisin laiminlyödä talvisuojauksen arkojen kasvien osalta. Täytyy siis muistaa peittää jalokärhöt talveksi, etteivät niiden versot kuivu.

Aikanaan ihastuin puutarhamyymälässä syyssyrikkään, sen väri oli ihastuttava syvän lila ja sen kukilla pörräsi parvena perhosia. Myyjä lupaili, että syrikän saa säilymään talven yli suojaamalla hyvin. Ostin yhden taimen kokeeksi, ihailin perhosiloittelua loppukesän ajan ja valmistauduin sitten talveen huolella. Rakensin syrikälle laatikosta ja pakkasharsosta oman talvimökin, mutta siitä huolimatta se kuoli talven aikana. Kasvuvyöhykehän sillä on I, joten oikeastaan ei ihmekään. Toivottavasti löydän jonkun muun yhtä ihanan perhoskasvin pihaani.

Syyssyrikkä, kasvuvyöhyke I, talvenarka. Kuva Nuuuuuuuuuuul, Flickr


2 kommenttia:

 1. Hei,
  Ostin Virosta viime kesänä, kukki loistavasti tampereella, mutta ei elon merkkejä vieläkään.Ilm. paleltunut.Kiitos jutustasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tullut arvaamattomiakin menetyksiä vähälumisten talvien takia, joten valitsen entistä tarkemmin talvenkestäviä lajeja. Kiva, että luit. :D kohteessa

   Poista