keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Lahti on mesta paikka


Lahtelaisilla on ollut tapana väheksyä omaa kotikaupunkiaan. On aiheesta blogikin, mutta saatte etsiä sen itse, sillä minusta Lahti on ihan tavallinen kaupunki: löytyy niin hyvää kuin parannettavaakin.

Kymintie on pieni palanen sellaista vanhaa Lahtea, josta tykkään. Positiivista on sekin, että Kymintien varrella on useampikin opiskelijoiden vuokra-asunto. Vähän erilainen miljöö, kuin vaikkapa Jyväskylän Kortepohja, jossa itse asustelin opiskeluaikanani.

Vertailupohjaksi tähän siis pikainen vilaus "Kortsupohjaa" :P

Kummassakin talossa tuli asuttua:
D-talon 21 m² yksiössä ja S-talon perheasunnossa kaverikimpalla.
Kuva: Wikimedia Commons

Vaikka täytyy kyllä sanoa, että eihän ne kiviseinät haitanneet lainkaan kiireisessä opiskelijaelämässä. Ihan hienot muistot on Rentukan illoista ja opiskelijariennoista milloin Ilokivessä, milloin jonkun kaverin luona. Ja jossain välissä tuli opiskeltua ja valmistuttuakin.

Vanhimmat Kortepohjan ylioppilaskylän tornit ovat vuosilta 1968-72 - ja yllätyin lukiessani seuraavaa Kortepohjan sivuilta:
Ylioppilaskylän vanhimpia asuinrakennuksia on peruskorjattu säännöllisesti vuosikymmenien saatossa ja nykyisin talot ovatkin museoviraston suojelukohteen nimikkeen ansainneina ylioppilaskylän historian havinaa ylläpitävä voima. (www.kortepohja.fi)
Siinäs sen taas näkee; enpä osannut opiskelijanplanttuna arvostaa sitä historian havinaa.

No, kröh, harhauduin aiheesta. Eli kai ne ihmiset kuitenkin on se tärkein asia asumisessakin, vaikka kyllä silmä silti lepää näissä Kymintien puutaloriveissä.
Muitakin silmäniloja Lahdesta löytyy, esimerkiksi Radiomäeltä tai Urheilukeskuksesta maisema avautuu kauniisti. Ja aina on kiva käydä Pikkuvesijärvellä, Satamassa, Pyhättömän mäellä, Anttilanmäellä. Huomasiko joku jo, että tykkään katsella paikkoja ylhäältä käsin? Lasten ollessa pieniä nautimme Launeen perhepuiston kivoista jutuista ja Yli-Marolan kotieläinpihan tunnelmasta: keskellä kaupunkia, mutta kuitenkin kuin maalla.

Oodi Lahdelle! Annetaan vaikka Brädin esittää se:
2 kommenttia:

  1. Mä haaveilen, että sitten vanhempana( ja varakkaana) voisi ostaa kokonaisen talon tosta Kymintieltä! Myös kaikki muut luettelemasi alueet kelpaisivat mulle.;) Yhteistä niille on tietenkin vanhat talot, ja tunnelmallinen ympäristö. Näköalat on näissä kaikissa kohdillaan. Brädin biisi on oikei hyvä myös!:)

    VastaaPoista
  2. Mullekin kelpaisi kokonainen talo. Esimerkiksi Heinlammintieltä kaksi paritalon puolikasta (mieluiten samasta rakennuksesta).

    VastaaPoista