keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Uuden tuoksua

Syksy on merkinnyt minulle uuden alkua seitsemänvuotiaasta saakka eli  koulun aloittamisesta lähtien. Ilmat viilenevät, kesän loputtomalta tuntuvalle joutilaisuudelle sanotaan hyvästit ja ostetaan uusia vaatteita, kenkiä ja koulutarvikkeita. Niitä uusia tarvikkeita pitää muuten nuuhkia! Uuden koulukirjan tuoksu on lähtemättömänä tunne- ja kehomuistissani, samoin uuden koululaukun muovinen haju.

Millä sitä tuoksumaailmaa tai uuden aloittelun tunnelmaa voisi herätellä? No, työkassin uusimisen voi sijoittaa syksyyn, vaikka kasseja nykyään tuleekin uusittua pikemminkin silloin, kun entinen hajoaa alta, ei välttämättä syksyllä. Mutta ainahan voi hankkia uusia Pilot Frixion -kyniä ja iloita siitä, että kuulakynävirheetkin on mahdollista pyyhkiä pois! Viime keväänä minulla meni noita kyniä ihan tuhottomasti. Pidin piirustuspäiväkirjaa ja olipa mukavaa, kun tekstiä saattoi korjata. Niin no, voisihan sen päiväkirjan siirtää koneellekin, mutta ei vain olisi yhtä kätevää muistella päiväänsä läppäri sylissä kuin pieneen (kauniiseen) muistikirjaan. Ah, uuden muistikirjan tuoksua!

Mm, nahkainen muistikirja (lahjaksi saatu) on vielä korkkaamaton.
Muistilappuja voi lätkiä kaikkialle. Vaikka olkapäähän: Muista soittaa uusi kampaamoaika.
Ja ajatella, nyt Frixionia saa päälleviivaustussinakin. Mitähän alkais opiskella...
Ja kaikkea ne saksalaiset keksii: teroittimen ykkösosiolla teroitetaan ensin kynän puuosa,
kakkosella itse terä.Teroitin pysyy hyvässä kunnossa pidempään! 

Yksi uusi hankinta olisi ainakin tehtävä. Läppärireppanani tarvitsisi uuden salkun. Edellisestä petti vetoketjun vedin. Uudesta läppäristä en uskalla edes haaveilla tällä erää.Mutta uuden harrastuksen voisi aloittaa. Tai ottaa vanhan unohtuneen puuhan takaisin ohjelmistoon. Minulla odottaa edelleenkin kadonnut neulesuoni löytymistään. Nähty viimeksi kevättalvella - kiinni otettava ja palautettava tavattaessa!

2 kommenttia:

  1. Nuo mainitsemasi kynät ovat mulle ihan uusi juttu. Siis sivistäpä mua pikkasen! Aika herkullisen näköinen tuo muistikirja.:)
    Pidätkös muuten vielä sitä piirrospäiväkirjaa? Ne sun on niin hienoja! Ja jos et jostain syystä keksi mitään kivaa neulottavaa, niin mulle vois vaikka sellaisen ponchon, jossa ois palmikkoa ja v-kaula-aukko...;)

    VastaaPoista
  2. Perus-Frixionit on geelikyniä, joilla voi kirjoittaa kuin kuulakärki- tai geelikynällä. Jälki vain lähtee kumittamalla pois. Kätsyä! Ja olisin NIIN tarvinnut opiskeluaikoina tuollaisen poiskumitettavan yliviivauskynän. Jotkut tenttikirjat oli mulla niin viivattuja, että ei voinut enää puhua avainkäsitteiden korostamisesta... Halvimmat olen nähnyt tietenkin Klasulla. Poncho olis kyllä kiva projekti - tarpeeksi selkeä.

    VastaaPoista