maanantai 21. lokakuuta 2013

Matka itään

Tänään vietimme pikku lomaa. Kokeilussa oli ensimmäistä kertaa kahden hengen äiti-tytär matkaseurue. Toinen lapsista saa samanlaisen matkaelämyksen tuonnempana. Esikoinen sai valita kaupungin (Helsinki) ja ohjelman, johon tosin uhkasin liittää kulttuuriosion (mikä sopi esikoiselle). Ensin ajeltiin lentoasemalle Starbucks-kahville ja aamupalalle. Oli jännä istua lentoasemalla ilman sitä pientä lähtöjännitystä mahanpohjassa, ilman matkatavaroita, ilman kiireen tuntua. Kerrankin ehdittiin istua me kaksi ihan kahden ja jutella. Laatuaikaa. Vaikka arkinen yhdessäolon lasten kanssa on tärkeää, on kiva joskus olla ilman arkihössötystä ja arkiaskareita.



Matkan Helsinki-osuus alkoi pienellä suunnittelumokalla: Kiasma jäi käymättä, sillä sehän ei ole auki maanantaisin (laitettiin jälkisuoritettavaksi). No, päätimme sitten suunnata itään - Itikseen. Esikoisella oli lahjakortti New Yorkeriin, joten yksi kohdekin oli jo tiedossa. Itselle en edes katsellut mitään, mutta oli mukavaa miettiä vaatejuttuja tyttären kanssa. Vaatteiden lisäksi tytär hankki iPhoneen kalansilmän, jota anelin testattavakseni. Jos saan, näytän teille tuloksia.

Nälkäkin tuli ja lähti. Söin Classic Pizzassa Tom Björckin nimikkopitsan. Hyvää oli, ihanat tuoreet basilikat.




Kirppiksille emme sitten lopulta edes ehtineet ja jaksaneet lähteä, vaan matkasimme tyytyväisinä ostoskassien kanssa takaisin kotiin. Kiva päivä oman tyttären kanssa!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta! Mä suunnittelen ihan yksin "isoille kaupoille" menoa, kun ei noi meidän pojat oikeen tykkää kierrellä varsinkaan vaatekaupoissa. Joku Anttilan peliosasto ja nuorempi ehkä haluaa katsella BR:ssä hyllyjä, ja sitten alkais vaan valitus, että onko pakko...;)
    On kyllä suunniteltu koko perheen retkeilyä johonkin lähistön metsään, eväät mukaan ja silleen. Nyt tämä jylläävä tauti vaan haittaa suunnitelmien toteuttamista.:(

    VastaaPoista
  2. Ja kyllä menee aika nopsaan isoilla kaupoilla - mekin oltiin liikkeellä koko päivän!

    VastaaPoista