maanantai 21. lokakuuta 2013

Nenäpäivää ja muuta hyvää

Roosa nauha- keräyksen jälkisatona ostin saippuaa hyvää tehden. Toinen hyvä kohde on mielestäni Nenäpäivä. Se osuu Roosa nauha -kampanjan kanssa synkkään syksyyn ja piristää mieltä. En kuitenkaan voi millään ymmärtää, miksi ostaisin punaisen nenän. Ostin siis käyttöesineen, josta on minulle hyötyä päivittäin ja samalla annoin pienen lahjoitukseni keräykseen.


Paras tapa lahjoittaa rahaa olisi tietenkin olla ostamatta mitään ja laittaa mukirahat kokonaan keräykseen. Miksi sitten on niin paljon helpompi osallistua näin ohimennen kaupassa? Varmaan siksi, että nettipankkiin tulee harvemmin mentyä samalla tapaa hetken mielenjohteesta lahjoitusta tekemään. Lisäksi moni saattaa ajatella, että haluaisi tukea useampaa kohdetta, mutta kutakin pienellä summalla. Ja jotenkin esimerkiksi kaksi euroa on niin pienen tuntuinen summa laittaa erikseen keräystilille. Ei tässä itseään vielä suureksi hyväntekijäksi pääse tituleeraamaan, mutta ehkäpä näitä pikku purosia tulee tarpeeksi muualtakin.

Käynpä vielä tukemassa Lastensairaalan rakentamista, kun vauhtiin pääsin. Se projekti on odottanut aloittamista jo ihan liian kauan. Katsokaa vaikka alla olevia kuvia. Ei voi olla helppoa pitää tuollaisessa kunnossa olevia tiloja hygieenisinä ja turvallisina vaikkapa alentuneesta immuniteetista kärsiville potilaille. Ja mukavuudesta ei voi edes puhuakaan, jos lämpötiloja ei pystytä pitämään vakaina tai jos potilaat joutuvat jonottamaan käytävän varren vessoihin.

Lähde: http://uusilastensairaala2017.fi/medialle


Lähde: http://uusilastensairaala2017.fi/medialle

Surkuttelu ei auta. Apu auttaa! Haastan teidät kaikki osallistumaan johonkin hyvää tekevään keräykseen vapaavalintaisella summalla.

2 kommenttia:

  1. Mur! Tuo lastensairaalan nykykunto tekee mut todella vihaiseksi! Miten maassa, joka kutsuu itseään hyvinvointivaltioksi, ei ole varaa tehdä tälle asialle kiireesti jotain. Tällaiseen pitäisi ehdottomasti löytyä rahat valtion kassasta. Kaikenlaiset urheilu- ja kulttuurijutut on ihan kivoja, mutta ei ollenkaan samaa tärkeysluokkaa. Luotetaanko päättäjien taholla, että tässä ihmisten sydän heltyy, mutta jos vaikka Musiikkitalolle olisi kerätty rahaa, niin voipa olla, että talo olisi jäänyt rakentamatta. Tulevaisuudessa joudutaan varmaan vielä tarkemmin miettimään, mihin yhteisiä varoja käytetään...
    Nenäpäivä on hyvä juttu, mutta sen verran ekologisesti ajatteleva, etten ymmärrä neniin materiaalin ja rahan tuhlausta. Turhaa krääsää. Keräykseen olen kyllä aina soitellut, kun telkasta on ohjelmaa katseltu.

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Minäkin hakisin vaikka moottoriurheilulaarista ne miljoonat.

    VastaaPoista