sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Ruumiin ja mielen ravintoa: osa I Midhill

Eipä siitä mitään tule, kun yrittää yhdistää shoppailua ja kulttuuria. Toisellakin Helsingin-retkellä (kuopuksen kanssa torstaina) jäi Kiasma käymättä. Käytiinpä siellä siis ihan kahdestaan eilen miehen kanssa. Mutta ensin mentiin syömään.

Pidimme Linnanmäen Midhillistä, joten kokeilimme Citykäytävän Midhilliä. Pidin sisustuksesta tietyin varauksin. Kokonaisuus oli jotenkin tehdyn krouvi, mutta kivoja oivalluksia löytyi kyllä. Portaikon seinälle heijastettu villisikojen iloittelu oli hauska yksityiskohta; tosin ei liity mitenkään tarjottavaan ruokaan - villisikaa ei ole listalla. Valkoinen tussikirjoituksin sotkettu kaakeli toi mieleen yleisen vessan, joten se ei herättänyt mielikuvia ravintolaillasta. (Viittausta Citykäytävään en älynnyt, kun en ole helsinkiläinen.) Sen sijaan iso lankkupöytä yläaulassa, naulakkona toimivat pultit seinillä ja Linnanmäeltä tutut peltipurkit olivat mieleen. Ruokalistan kieli meni tyylissään yliyrittämiseksi bursineen (burger), raneineen (ranskalaiset) ja Vai mitä hä?-heittoineen. Sisustuksesta enemmälti Pinkeminencestä.

Tilasin Greenhill-burgerin, sillä oli pakko kokeilla, saako pavuista hyvän purilaispihvin. Mies söi Midhill-burgerin. Minun "Vihermäkeni" oli aavistuksen verran liian suolainen, mutta mehevä ja hyvä muuten. Peukut rapeakuorisesta sämpylästä. Miehen Midhill-purilaisen pihvi oli kuulemma vetinen.
Tunnelma on Midhillissä kaiken kaikkiaan rento, isosti sisustuksen ja henkilökunnan ansiosta. Emme tunteneet olevamme moukkia edes Cokista tilatessamme. Tänne palaamme varmasti kokeilemaan muutakin. Itse söisin seuraavalla kerralla mielelläni esimerkiksi hummeria, joko sinällään tai burgerissa.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa, että olet saanut nauttia lomallasi useampaan otteeseen! Hieno juttu!:) Et sitten kysynyt, että onko vihannekset suoraan pakastepussista..?;)

    VastaaPoista
  2. Pieni irrotus omalta paikkakunnalta riittää usein lomaksi. Joo, ei tullut kysyttyä, kun oli selkeästi tuoretta kaalia.

    VastaaPoista