tiistai 15. lokakuuta 2013

Värikkäitä sähkökaappeja

Normaalisti graffitit vain harmittavat minua. Etenkin Karjalankadulla, jossa sotketaan yhä uudelleen ihan hienojen talojen seiniä. Jotenkin vielä ymmärrän sen, että ruma betoniboksi saa graffitia päälleen ikäänkuin kapinaksi rumuutta vastaan. Mutta kenenkään koteja ei pitäisi sotkea.

Tänä kesänä ja syksynä Lahteen on ilmestynyt muutama värikäs luvallinen graffititeos. Lokki-ravintolan tuntumassa oleva Lahti Energian rakennus on saanut vitsikkäitä merikarhuja kylkiinsä.

Tunnel vision :PSamoin kaupungille päin vievän alikulkutunnelin seinä on koristettu taitavilla graffiteilla.En nyt tahtoisi kuulostaa kyyniseltä tädiltä, mutta mietinpä vain, kuinka kauan nuo maalaukset pysyvät puhtaina sotkemiselta.

Oikeastaan koko graffitiasia on kaksipiippuinen. Onhan se hyvä, että susiruma rakennelma saadaan piiloon edes pintavärillä, mutta oikeastaan toivoisin, että rumia rakennuksia ei rakennettaisi ensinkään, varsinkaan niin kauniille paikoille kuin esimerkiksi järven ranta luonnostaan on. (Luvallinen, kaunis) graffiti on sellaisessa paikassa vain laiha lohduke jo pilatulle miljöölle.

Myös sähkökaappeja on koristettu tänä syksynä. Ne ovatkin normaalisti täynnä luvatonta suttua, joten kaikki vähänkään taiteellisempi on tervetullutta. Olen bongannut tähän mennessä neljä erilaista. Teatterin lähellä oleva kissa on jäänyt kuvaamatta.

Menkää tekin bongailemaan sähkökaappitaidetta!

Lisää Lahden graffitiprojekteista YLE:n sivuilta.

2 kommenttia:

  1. Mäkin bongasin eilen tai tänään yhden sähkökaapin...En kuollaksenikaan muista, missä ja mitä siihen oli maalattu(ei mikään noista sun kuvaamista), mutta oli se kivempi kuin alkuperäinen loota!:) Ehdottomasti samaa mieltä, ettei rumaa pitäis rakentaa ollenkaan, mutta epäilen vahvasti, ettei meidän mielipiteellä ole väliä.;)

    VastaaPoista