sunnuntai 24. marraskuuta 2013

ABC of my life


All the loved ones in my life
Elämääni kuuluu monta rakasta, niistä lähimpänä tietenkin oma puolisoni. Hän on minun täydentäjäni ja minä toivottavasti hänen.


Berliini
Ihana, ristiriitainen, taiteellinen, hämmentävä kaupunki. Olen nähnyt sen muurilla ja ilman.


Coffee, cola and cappuccino
Olin pahasti kofeiinikoukussa jo lukioiässä. Opettelin juomaan kahvia joskus yläasteella, kun huomasin, että jaksoin iltakukkumisen jälkeen heräillä paremmin kouluun kahvin voimin. Raskausaikaan kahvi jäi kokonaan; pelkkä hajukin sai minut juoksemaan vessaan. Niinpä miesraukka joi aamukahvinsa töissä ja haki iltapäiväkahvinsa lähihuolttikselta. Mutta pikkulapsen kanssa öitä valvoessa kahvi palasi takaisin ohjelmaan, tyhmää kyllä. Jos en juonut kahvia, niin sitten Colaa. Muutama vuosi sitten kahvi jäi taas pois kuvioista ja irtautuminen aiheutti vuorokauden kestävät päänsäryt. Niinpä en aio palata kahvin suurkuluttajaksi. Nykyään nautin kahvia, usein cappuccinoa, kohtuudella, enkä lainkaan kuuden jälkeen.

No dogs allowed
Kun olin pieni, meille muutti Hulivili, pieni susikoiran pentu. Se oli nimensä veroinen vekkuli ja kun minä siskoni kanssa söin tikkaria, yritti Hulivili hyppiä jaolle. Niinpä kiipesimme sohvan päälle seisomaan aina, kun halusimme nauttia karkkimme rauhassa. Hulivili jäi auton alle aika pentuna, eikä meille sen jälkeen enää hankittu koiraa. Myöhemmin sain koirapelon, kun naapuruston leikkisä koira juoksi perääni ja hyppäsi niskaani arvaamatta. Pelosta pääsin vasta nuorena aikuisena, kun minulle kerrottiin, mitä oli tapahtunut. Eläinpölyallergiani todettiin siinä vaiheessa, kun meille otettiin kissanpentu. Kissa palautettiin maatilalle ja minä opettelin elämään ilman karvaisia lemmikkejä.

The Eighties
Opel Kadett ja täysikäisyys. Doors, Eput,  Europe, Guns N´ Roses, Hanoi Rocks, Juice, Kim Wilde, Madonna, Scorpions, U2, Whitesnake, Queen. Words don´t come easy! Olkatoppaukset, Raybanit ja Risky business. Flashdance ja säärystimet. E.T. phone home!


F is for family, flee markets, frogs and fossils
Perhe on tärkein. Kirppiskiertely on hauskaa. Meillä oli hääpöytien koristeina sammakoita (älkää kysykö - ehkä oli vain niin prinsessaolo) ja häämatkaltamme toimme pienen kristallisammakkoprinssin mukanamme. Gotlanti oli fossiilien runsaudensarvi. Kävelin fossiileja täynnä olevia porraskiviä pitkin ja ihmettelin, miten fossiilikivestä on raaskittu tehdä kaivo.
Gotland
Dit vill jag återvända!

Humour 
Huumori keventää elämää. Mieheni on Monthy Pyton -huumorin ystävä. Minä taas pidän enemmän sellaisesta arkikomiikasta, mitä vaikka Solsidan edustaa. Miika Nousiaisen kuivan toteavaa tyyliä osua asian ytimeen ihailen kerrasta toiseen.

I
Olen sinut itseni kanssa.

Life is a Journey
into myself.


Knitting
Mummoni teki minulle aina jouluksi uuden parin lapasia tai sukat. Ja vaikka emme olleet edes ehtineet kurkistaa sisään, tiesimme jo tunnustelemalla, että siellä on Fazerin suklaalevy. Mummoni tekemä pieni villatakki on rakkain vaatteeni.

Libraries and Languages
Kirjastoihin pääsin jo ennen kuin opin lukemaan. Äitini on aina rakastanut kirjoja ja hän siirsi rakkautensa meihin lapsiin pienestä asti. Äidin omassa lapsuudessa oli kirjastossa rajoitettu lainattujen kirjojen määrää ja äiti oli iloinen voidessaan hakea meille mielin määrin kirjoja. Lähikirjastossamme oli iso lainauskone, jonka alle kirjat laitettiin ja kone piti kovaa ääntä merkatessaan kirjan lainatuksi. Miten juhlavaa. Muistan lapsuudesta hämärästi erään ison vanhan pääkirjaston, jossa oli taivaisiin ulottuvat hyllyt täynnä nahkaselkäisiä tummia kirjoja. Tuoksu tuntuu nenässä nytkin sitä paikkaa muistelessa. Kirjojen, tiedon, tuoksu on kiehtova!
Rakastan kieliä. Osaan muutamaa ja ihailen niitä, joilla riittää energiaa oppia yhä uusia kieliä, kuten taikuri-Emil.

Mumindalen
Där har vi till och med firat en bröllopsdag! Barnen var rädda av Mårran och man var tvungen att hålla dem hårt i handen, när de rörde på isen i Mårrans hus. Själv tyckte jag aldrig om Muminböckerna, när jag var liten. De var på nåt sätt ångestfulla. Ett undantag är ändå "Hur gick det sen?"

Naptime
I want to stay up late, but take naps.

Owls
Onneksi ei ketään enää nimetä rillipöllöiksi, niin kuin minun lapsuudessani. Miksi pöllöä pidetään viisauden eläimenä, en tiedä, mutta minusta on erikoista ja hienoa, miten se pystyy kääntämään päätään 270 astetta.

President
Kun minulta koulussa ensimmäistä kertaa kysyttiin, miksi aion tulla isona, en osannut vastata. Mietin asiaa vielä myöhään illalla ennen nukahtamista ja päätin, että minusta tulee Suomen ensimmäinen naispresidentti. No, ei tullut. Eikä tullut minkään muunkaan alan ensimmäinen nainen. Mutta tulipa työstään iloitseva ihminen kuitenkin.

Quality time
Laatuaikaa on olla itselle tärkeiden ihmisten kanssa yhdessä. Tehdä asioita ajan kanssa koko perheenä, tavata ystäviä ja sukulaisia. Laatuaika on pieniä iloja.

Reading
Ihan pienenä tyttönä vietin päivittäin aikaa äidin kainalossa hänen lukiessa minulle ja siskolleni. Äiti eläytyi tarinaan ja muutti ääntään kirjan hahmoille sopiviksi. Hänen äänensä käheytyi ja suupieleen kertyi pieni sylkipisara, kun sitä ei lukemiselta ehtinyt pyyhkäistä pois. Opin itse lukemaan kuusivuotiaana. Se oli sellainen aivojen avautumiselta tuntunut tapahtuma, että muistan sen ihmeellisen tunteen yhä. Katselin kuvia ja otsikoita päivän lehdestä ja hämmästyin yhtäkkiä, kun ymmärsinkin ne. Silti äiti jatkoi meille lukemista. Seurasin rivejä silmilläni ja lukunopeuteni kehittyi. Yhä edelleen haluan lopetella päivän puuhat lukemalla pätkän kirjaa. Lomaa odotellessa nautin jo etukäteen hetkestä, jolloin saan uppoutua hyvään kirjaan ajan kanssa.


Summer
Aivan kirkkaasti kesäihminen.

Thankful
Olen kiitollinen elämästä.

Our future is unknown.
On hyvä, ettemme tiedä, mitä tulossa on.

Venus
Venus loistaa kirkkaana taivaalla. Lapsuusmuisto tähtien katselusta vie erääseen kirpakkaan pakkasiltaan. Mummon naapuri näytti meille, missä Sirius on. (No niin, lopettakaa jo se sukkula-laulun hyräily!)

Why
On hyvä kyseenalaistaa ja pysyä uteliaana.

Xylitol
Söin joskus xylitol-purkkaa aina ja koko ajan. Eräässä kesätyöpaikassa työkaveri valitteli, että hänellä on varmaan ylikehittyneet poskilihakset ainaisesta purkan jauhamisesta. Itse en moista huomannut, mutta purkan jauhaminen on kyllä jäänyt.Zombies run
Tykkään hauskoista sovelluksista. Ei se puhelin ihan vielä kasva kämmenessä kiinni, mutta melkein. Olen tietoinen koukuttuvuudestani. Joskus aikanaan piti laittaa itselleen porttikielto Tetrikseen, ettei olisi mennyt kaikki aika putoilevien palasten kääntelyyn. Samoin farmin virtuaaliviljely oli pakko lopettaa. En siis liity Candy Crush -pelaajien iloiseen joukkoon.


Tämä oli Mansikkatilan Tainalta saamani haaste, joka on alunperin Mrs K:n blogista. Kiitos koukuttavasta haasteesta! Läheskään kaikki kirjaimet eivät aikaansaaneet mitään syväluotauksia elämääni, mutta yritin pitää jonkinlaista tasapainoa yllä. Blogini teeman mukaisesti voisi tästäkin aakkostuksesta todeta, että elämä on sotku.

8 kommenttia:

 1. Olipa ihania juttuja :). Muistui niin mieleen monet asiat lapsuudesta. Muumeista en tykännyt, lukemaan opin minäkin aikaisina, asuimme kirjaston vieressä ja siellä kävin monesti viikossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lukeminen on minullekin tosi tärkeää, tuli aakkosissakin ilmi kahdesti.

   Poista
 2. Hienot aakkoset! Erityisesti kasarijutut jaksaa lämmittää omaakin syndäntäni edelleen.:) Oli sulla monta muutakin, jotka voisin itse allekirjoittaa. Ja hei, kohta on joulukuu ja Mintulla uudet haasteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se aina kummasti laittaa jalan vipattamaan, jos kuulen niitä vanhoja tuttuja biisejä nuoruudesta. Oli vaikea editoida ja karsia, kun joistain kirjaimista tuli paljon asioita mieleen. Sen näkee parhaiten äffässä. Saa nähdä, mitä kekseliäs Minttu laittaa joulukuulle.

   Poista
 3. Pauskan blogin kautta eksyin tänne kielitivolijuttua tutkailemaan - ja jäinkin sitten pitemmäksi aikaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että viihdyit. Tervetuloa lukijaksi! Kävin katselemassa sinunkin blogiasi. Mukavia juttuja.

   Poista
 4. Kiitos hurjasti osallistumisesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kivoista haasteista. Oli mukava käydä blogisi kautta katsomassa, miten muut olivat tätä tehtävää lähestyneet. Seuraavaa odotellessa!

   Poista