perjantai 8. marraskuuta 2013

Helena Vaari tuo auringon marraskuun pimeyteen

Oi! Käväisin kirjastossa hakemassa lapselle Nälkäpelitrilogian loput kirjat ja pois lähtiessä pysähdyin kuin seinään nähdessäni Helena Vaarin työn. Kauempaa katsoin, että taulu oli öljyvärimaalaus tai liitutyö, mutta lähempää näin lukemattomat ommelviivat, jotka muodostivat varjostukset ja yksityiskohdat. Taulu olikin tehty kankaasta! Onneksi taulun alla on kielto, ettei saa koskea, sillä minä jo melkein vein sormenpääni seurailemaan ommelverkostoa kankaan pinnalla.

Pakko ihailla sitä, miten taiteilija saa ommelten avulla tasaiseen kangaspintaan läikehtivää eloa. Pidän erityisesti työn hohtavista väreistä, Lissabonin auringon hehkusta. Työ on nähtävillä Lahden kaupunginkirjaston aulassa. Menkää nauttimaan!Kuva koko teoksesta Lahden taidelainaamon fb-sivuilla.

2 kommenttia:

  1. Oi mieletön! On siinä hommaa, kun tuollaisen tekee! Juuri valo ja varjot tekevät tuosta työstä niin hienon. Luulis, että maalilla ja siveltimellä on helpompaa saada kuva aikaiseksi. Olen joskus ihaillut vastaavia töitä jossain, mutten yhtään muista missä, ja en tiedä mahtaiko olla samalta tekijältä kuin tämä. Onkos tämä Helena Vaari kuuluisa tällä saralla?

    VastaaPoista
  2. En osaa sanoa, tekeekö kukaan muu juuri tällaista jälkeä. Aplikointi ja konekirjonta on kuitenkin ihan yleisiä tekniikoita.

    VastaaPoista