lauantai 2. marraskuuta 2013

Kätevä & Tekevä & Lukeva 2013

Eilen kyselin perheeltä, lähtisikö joku heistä seurakseni Kätevä & Tekevä & Lukeva -messuille. Vastaus oli kolme kertaa määrätietoinen E! Mieheltä kysyin vielä, että lähtisikö hän, jos kyseessä olisi rumpumessut - no, tottakai! kuului vastaus. Mutta ei lähde minnekään käsityömessuille.

Onneksi isä soitti aamulla ja ehdotti, että liityn heidän joukkoonsa messuretkelle. Messuretki pelastettu! Viihdyimme äidin kanssa pisimpään Kätevä-puolella ihastellen kaikenlaisia käsityömateriaaleja ja valmiita tuotteita. Ostin kuivatuista leinikeistä tehdyn kortin ja ristin sen hellästi rikkaruohokortiksi. Pieni ja mitätön voi joskus olla niin kaunista!


Vähän nauratti, kun huomasin Rumpu-ukon rummut. Nämä olivat sittenkin rumpumessut!


Maakuntalapasten koko sarja oli näyttävästi esillä. Piti heti tietenkin tarkistaa, miltä näyttävät Etelä-Pohjanmaan maakuntalapaset. Kuvio ei ole ainakaan se, millä minun mummoni aikanaan koristi lapaset. Hän käytti perinteistä lumihiutaletta eri väreissä. Myös malli oli erilainen resoreineen. Löysin netistä tiedon, että malli on peräisin Pohjanmaan museossa olevista sormikkaista.
Tekevä-messuilla oli über-imelä possujunakin, mutta tämä perinteinen asetelma viehätti enemmän minun silmääni.Vanhojen lelujen keräily voi olla hintava harrastus. Nostin yhtä pienen pientä autoa. Sen pohjassa luki 200,-.
Etualan laiva maksoi 550 euroa.

Lahti-lover!

Tämän verstaan rakentaja on kymmenvuotias.

Nukkekodeissa oli paljon erilaisia kokoonpanoja perinteisemmistä taloista erilaisiin muihin esineisiin, kuten puutarhalyhtyyn, rakennettuihin kokonaisuuksiin. Esineiden koko asettaa vaatimuksia tekijältään niin sorminäppäryydelle kuin mielikuvitukselle. Liikuttavimmassa nukkekodissa oli vauvan muistolle rakennettu lastenhuone.


Mukavaa pyhäinpäivää!4 kommenttia:

 1. Mun tekis kovasti mieli tuonne messuille, mutta pelkään lomapakkoni puolesta. On sen kannalta huonoja kokemuksia.;) Messujen kannalta siis erittäin onnistuneita kokemuksia. Selvisitkö vain ihailemalla kaikkia upeita käsitöitä? Mulle tulee aina sellainen olo, että olisi kiva tukea tuota ja tuota ja tuota...ja tuota yrittäjää.:)

  VastaaPoista
 2. Sain hillittyä itseni. Ostin ihan oikeasti vain tuon kortin. Se oli myös hintansa suhteen jossain tasapainossa työhön käytettyyn aikaan, toisin kuin jotkut käsinsorvatut kympin puulentokoneet, joissa oli vaikka kuinka paljon peiniä osia. Eikä minusta kaksi euroa ole kovin paljon myöskään voiveitsestä, jonka kahvaan on upotettu ruudukoksi puunpaloja.Tiedä sitten, kuka ja minkälaisella nälkäpalkalla tekee. Joulupukille vinkkasin yhdet langat, jotka olen tietenkin jo unohtanut tyystin (hihi!)

  VastaaPoista
 3. Mä vähän epäilen, että aika monella käsityöläisellä jää tuntiansiot aika vaatimattomiksi... Toivottavasti kauppa on käynyt niiden oikeiden käsityöläisten kojuilla, eikä vaan humpuukikauppiaiden.;)

  VastaaPoista
 4. Ja messuilla pitää maksaa siitä paikasta ensin, ennen kuin on mitään tienattukaan.

  VastaaPoista