sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Lahti, pidä ittes nättinä!

Rakastan tätä vanhaa keltaista, josta erimerkkinä Lahden vanhan sähkölaitoksen rakennus. Myös vastapäinen, Vesijärvenkatu 26:n rakennuksen keltainen on saanut raikastuspesut tänä syksynä. Taakse nousee jotain, joka toivottavasti jää kohtuullisen kokoiseksi.
Vanhan sähkölaitoksen pelastaminen saastuneista pohjamaista huolimatta on sellainen kulttuuriteko, että se nostaa odotuksiani Lahden kaupungin suuntaan, kun mietitään Oskarin pihan  rakennuksen kohtaloa. Toisaalta Puukotilan kohtalo ja Lahden kansakoulun pihapiirin pilaaminen painavat mieltä alas. Joten saa nähdä, miten siinä käy. Päätöksiä joutuu odottelemaan ensi vuoden puolelle.

Toivottavasti julkisivusta tulee vaalea.

Pakko oli käydä haikailemassa Oskarin pihassa. Siellä olemme mieheni kanssa monta kertaa istuneet kahvilla ja ihailleet puutalon rauhaa keskellä kaupunkia. Samalla olemme saaneet ihailla käsityötuotteita ja silloin tällöin ostaakin jotain, useimmiten lahjaksi. Tänään ostin itselleni virkatun heijastimen. Sitä heti jo kuolaili parikin työkaveria. Toinen oli yrittänyt itse virkata heijastinnauhaa, mutta saanut vain sormensa verille.

2 kommenttia:

  1. Olet taas niin asian ytimessä! En ehtinyt eiliseen postaukseen kommentoimaan, joten kommentoinpa samalla...Nämähän liittyvät yhteen. Olen ihmetellyt, miksi yht'äkkiä koko Lahden keskusta on remontissa. Jotkut valtiontuet vai mikä? Ei mulla remppoja vastaan mitään ole, mutta keskustan yrittäjät on aika kovilla. Aika moni esim. Vapaudenkadulta on lopettanut toriparkin rakentamisen alta ja näyttää Kulmalan korttelissa, samoin kuin tuossa vesilaitosta vastapäätä olevan kaikki remontissa. Veikkaan, että työn hinta on kalliimpaa, kun on noin paljon töitä samanaikaisesti tarjolla.
    Vanhan hävittämisessä on Lahdessa niin vanhat perinteet, että löisin vaikka vetoa, että Oskarin piha on seuraava purettava. Paikka on aivan ihana keidas keskellä kaupunkia, mutta kieltämättä harvoin tulee käytyä. Varmaan jos itse olisin siinä perikunnassa, joka tontista rahoja haikailee, sanoisin itsekin, että pois, pois ja rahat kiitos! Miten musta tuntuu, että ne perikunnan jäsenet ei ennestäänkään kärsi köyhyydestä.;) Hohoijaa, en tiedä, mutta luulenpa,että jossain toisessa kaupungissa purkaminen ei tulisi kysymykseenkään.:(
    Mutta tuo heijastin! Se on ihana!!:D

    VastaaPoista
  2. Snif, pahaa peläten aion käydä Oskarin pihassa muutamilla kahveilla lähiaikoina! Ja eiks ookkin ihana heijastin! Täytyy varmaan ommella se kiinni, ettei putoa heti ensimmäisissä marrasmyrskyissä.

    VastaaPoista