lauantai 2. marraskuuta 2013

Patsastelua

Semmareiden mukaan "patsaaksi ei muutu seisomalla paikoillaan". Patsashan pystytetään jollekin merkittävälle henkilölle tai jonkin merkittävän asian muistoksi. "Mitähän tekis että mainittaas?" kysyi usein minun mummoni. Mainitsemiseen riittää tosin, että tekee vaikka jotain hölmöäkin, mistä taas patsaan aiheeksi ei vielä nousta.

Tässä pikaista patsastelua pääkaupungista. Satuinpa kuvaamaan kaksi taonta-aiheista patsasta.

Enpä tiennytkään, että patsaan paikalla on aiemmin sijainnut yleinen kaivo. (Wikipedia)

Eivät karkaa pulut minnekään, vaikka ihan kohta heilahtaa.
Ilmarinen, Vanha Ylioppilastalo

5 kommenttia:

 1. Olitteko konsertissa vai muuten vaan matkailemassa?
  Olisi varmaan vähän kiusallista, jos itselle pystytettäisiin patsaa jo eläessä. Niinkin voi käydä, esim. Jari Litmaselle on käynyt.:) Onneksi tuo ei ole kovin suuri uhka omassa elämässä! Mulle vois pystyttää esim. "hinosiivooja-patsaan" tai sittten jonkun, jonka nimi voisi olla "nauru pidentää ikää" tai sitten suomalaisittain tosikkomaisesti "räkänokastakin mies tulee, mut ei tyhjännaurajasta".;))) No. ei musta kyllä miestä taida koskaan tulla...Keksipä itsellesi pari patsasta, jotka sulle voitais pystyttää!

  VastaaPoista
 2. Tuo nauru pidentää ikää -patsas olisi sinulle juuri oikea! Minulle voisi pystyttää optimisti-patsaan tai vaikka tiedonhalu-pystin.

  VastaaPoista
 3. Ai niin, ja kävin yksinäni kokoustelemassa. Junaseisaus vähän muutti suunnitelmia, mutta onneksi bussissa ei ollut ruuhkaa.

  VastaaPoista
 4. No niin, eiköhän pistetä sitten patsashankkeet alulle?;) Mitä sitä turhaan olemaan vaatimaton...Näköjään ehdotin itselleni myös hinosiivoojapatsasta himosiivoojan sijaan.:))

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti! 1:1-kokoinen virkattu himosiioojapatsas vaan alulle!

  VastaaPoista