lauantai 28. joulukuuta 2013

En regnig lördag i Borgå

Vi hade inget speciellt att göra - en arbetsam fredag bakom, ett veckoslut framför oss. Roadtrip! sa tjejerna. Sagt och gjort. Det blev Borgå - inte för lång biltur, men söderut, det är alltid bra.

Det regnade nästan hela tiden. Men det gjorde inget. Varför kan det inte se ut så här i Lahtis också? Säg det! Vi började i vintagebutiken Doris & Duke. Ingen av oss köpte något, men det var roligt att titta på gamla plagg och nygamla skyltar med visa ord. Min man ville minnas, att hans mamma hade haft en likadan Finn Karelia- klänning som hängde i butiken; brun med blommor på; från tiden, då damer ännu klädde sig i klänning.

Försöker jultomten att komma in eller att rymma?Från vänster:  4 blåbär, 4 hallon, 1 rom, 2 körsbär, 1 chili, 4 tryfflar

I Teetee-shop fanns det för mycket att välja på - och då kan det bli som i dag: jag köpte ingenting. Men i stället tittade vi in i antik- och inredningsbutiker och slutade med att dricka kaffe vid ån. Innan vi gick, köpte vi choklad från Lilla Chokladfabriken. Även om det också fanns mycket att välja mellan där, kunde vi ena oss om att ta choklad med hallon, blåbär, rom, tryffel, körsbär och chili. Mums! Chilichokladen hade en riktig kick, de andra var mjuka och härliga. Men nu ångrar jag, att jag inte köpte en saltchokladkaka. Något för nästa Borgå-resa!
5 kommenttia:

 1. Blev det nåt Brunberg ;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nej, inte den här gången heller, bara Lilla Chokladfabrikens underbara choklader! Har du provat dem nån gång?

   Poista
  2. Nej, måste nog göra det nån gång :)

   Poista
 2. Hjelp! Junguppen faller!! Nej!
  Arvaapa, montako kertaa piti kurkata sankirjaa...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD Ihan hyvä virkistellä ruotsia välillä. Pukki-parka...

   Poista