sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Glögintuoksuista joulukuuta!

Miehen idea oli lähteä glögeille ja kahville Heinolaan. Café Kailas on ollut Siltasaaressa jo toissa kesästä, mutta meiltä se oli mennyt ihan ohi. Luin vielä kesällä Mansikkatilan Tainan ihanat retkikuulumiset sieltä, mutta niin vain jäi kahvila kesällä kokeilematta. Tainan mainitsemat hiekkaveistokset olivat ihmeen hyvässä kunnossa. Vertailua voi tehdä Tainan blogissa.

Niiskuneiti se kurkkii tornistaan. Vastarannalla Forskullan pikku kartano.

Ylväs kaunotar on säilyttänyt kasvonsa,
mutta hirviöllä on ollut hirveä kohtalo. 
Kello lyö pian kaksitoista, on prinsessojen kotiinlähtöaika.
Maa oli sopivasti puuteroitunut kevyellä kerroksella lunta. Kahvilarakennuksen punavalkoinen ilme sopi maisemaan täydellisesti. Sisälle astuessa tuoksui glögi ja henkilökunnan iloinen nauru sekoittui Jouluradion musiikkiin. Täydellinen joulukuun aloitus.


Kahvilaemännältä saimme kuulla lyhyen historian Siltasaaresta. Rakennus, jossa Café Kailas sijaitsee, on ollut 1900-luvun alussa kunnallisneuvos Niilo Helanderin tanskalaisen vaimon Fanny Clausenin huvila ja uimamaja. Rakennuksen edessä oleva pyöreä lampi oli Fannyn uimalampi. Varsinainen mahtava päärakennus oli paljon vastarannan Forskullan kartanoa suurempi, mutta tuhoutui ilmahyökkäyksessä 1941.


Glögiä kirpeillä karpaloilla koristeltuna.Istuimme kahvilan yläkerran hämyssä. Jyhkeillä puupenkeillä oli kodikkaat räsymatot peittonaan ja ruutuikkunoista avautui järvimaisema. Söimme suussasulavaa lohipiirakkaa ja esikoinen nautiskeli vielä suklaakakkua jälkiruuaksi.

Uimalampi. Lasiseinäisen rakennuksen katto on vanhasta venevajasta pelastettu.

Autopaikan vieressä päärakennuksen kivijalka


Vanhassa valokuvassa näkyy kahvilarakennus ja lampi oikealla alhaalla.
Saaren toisella laidalla mahtava päärakennus.

Tänne palaamme ehdottomasti uudelleen!

2 kommenttia:

  1. Hei! Hieno kansikuva!:)
    Annoit inspiraation...Pitäis tehdä joku kahvittelureissu ennen joulua. Ehkä ei tuolla, vaikka se onkin niin ihana paikka. Joku uusi tuttavuus...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Pitää aina laittaa kanneksi sulaa vettä, hieman hyhmeessä tosin jo! On ollut aikas haipakkaa, mutta kyllä nyt yksi kahviretki pitää ehtiä!

    VastaaPoista