torstai 26. joulukuuta 2013

Öiksi meni, mutta valmista tuli

Miksiköhän sitä aloittaa kunnianhimoisia projekteja vähän ennen joulua? (Ensimmäinen huivi sai alkunsa joulubrunssilla 8. joulukuuta). No, en ole selvänäkijä, joten en voinut aavistaa, että sairastun joulun kynnyksellä. Sen seurauksena parit lapaset ja kaksi tuubihuivia osoittautuisivat haastaviksi saada valmiiksi jouluun mennessä. Lisäksi en osannut ottaa huomioon lastemme pidentyneitä iltarituaaleja. Eiväthän teinit mene nukkumaan kello yhdeksän, että voisi neuloa rauhassa pari kolme tuntia illassa. Olisittepa nähneet neulomiseni:
neule esiin
- trip, trap - uh, askeleita portaissa - neule piiloon!!
"Voisko jo mennä nukkumaan?"
-trip, trap, askeleet ylöspäin - neule esiin
jne.
Se oli hermoja raastavaa. Pelkäsin koko ajan paljastuvani, joten mietin mielessäni peitetarinoita neuleen paljastumisen varalle. "Tämä tulee siskontytölle/kummin kaimalle tai jotain". Todella vakuuttavaa - miksi sitten piilottelin sitä! Otin neuleen mukaan myös, kun kävin mieheni kanssa asioilla. Sain autossa neulottua mennen tullen yhteensä kaksikymmentä senttiä huivia. Se oli rentouttavaa, ei paljastumisen pelkoa. Parina viimeisenä yönä urakoin omien yöunieni kustannuksella viimeisen huivin valmiiksi ja sain paketoitua kaiken. Huh helpotusta.

Tällaiset niistä tuli. Lapasmalli on ihan peruslapanen peukalokiilalla, toisessa huivissa helmineuletta, toisessa 1o1n 30 silmukalla. Lanka on Novitan Rustika, jonka paksuus vaihtelee, joten neuleen pinta ei ole tasaista, vaan jännästi aaltoilevaa. Kaksivärisessä huivissa toisen puolen pohja- ja raitaväri vaihtavat paikkaa. Vaaleissa neuleissa on koristeena pikkuhelmillä tehty tähti.


4 kommenttia:

  1. Voi, kuinka ihania! Jotta ensi jouluna oltaisiin aikaisemmin valmiita, niin sitähän voisi aloittaa joululahjavalmistelut jo nyt! Pitäiskö järjestää joku "joulu14 startti"?;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olet jo toinen, joka suosittelee joulukäsitöiden aloittamista jo NYT. :D Eikä se pöllömpi idea kyllä olekaan. Täytyy vain keksiä sellainen piilo, jonka muistaa joulun 14 alla.

      Poista