lauantai 21. joulukuuta 2013

Tokarikahvit ja unohtuneet tytöt

Niin kauan kuin meillä on ollut koululaisia kotona, on käyty tokarikahveilla. Tänään kävimme Heinolassa Café Kailaksessa uudemman kerran (edellinen visiitti oli joulukuun 1. päivänä). Hiekkaveistoksia ei tällä kertaa tullut kuvattua, sen verran olivat säät niitä piekseneet.

Taaskin ihastelimme iloisen hyväntuulista palvelua, Kailaksesta ei naurua ja rupattelua puutu. Viimeksi istuimme yläkerrassa ja halusimme siksi testata järven rannan lasikuistin tällä kertaa. Hyvin tarkenimme, kun kietouduimme joulunpunaisiin fleecehuopiin ja katon lämmittimet hehkuttelivat lämpöään päälakiimme. Ei ainakaan ehtineet kuumat juomat jäähtyä. Tuplasuklaakakku (ruskeaa ja valkoista) oli ilmeisen hyvää. Ja ne maisemat!

Kynttilä oli palanut kauniin pitsimäiseksi verannan tuulahduksissa

Herkullinen näkymä

Arvatkaas mitä! Löysin jotain aivan ihanaa. Pengoin joulukoristelaatikkoa ja vastaan tuli Käthe Wohlfahrtin pussukka. Avasin sen ja vasta kun olin onkinut laatikon esiin, muistin, että olin Mansikkatilan Tainan kanssa eräällä Saksan reissulla ostanut kummallekin tytölle tällaisen iki-ihanan lumihuurteisen tyttösen kuuseen. Ostohetki vaan oli kevät, (Käthen Wohlfahrtin kaupoista saa joulukoristeita vaikka juhannuksena!) niin pääsivät nuo koristeet unohtumaan. Hih, täytyypä muuten vinkata jouluhöpsölle Tainalle, että Wohlfahrtilla on myös nettikauppa.


No, tästä lettipäätytöstä kuopus totesi, että näyttää ihan teletapilta!

2 kommenttia:

  1. Ei!!! En uskalla klikata tuota linkkiä!;) Ehkä joskus keväämmällä...Otsikosta ajattelin, että olet unohtanut omat lapsesi.:D Muistan muuten elävästi sen ostoshetken tuolla joulukaupassa. Mun lumiukot ja jääpuikkotytöt ripustetaan tänään kuuseen. Kirjasto melkein raivattu ja yllättäin sitten sieltä postetut ylimääräiset tavarat ympäri muita huoneita. Siivous paisuu aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D klikkaat sitten, jos pakottava tarve iskee... Omia tyttöjä en voisi ikinä unohtaa. Näistä koristeista tulee tosiaan eläväst se ufo fiilis mieleen, joka voi iskeä joulukaupassa keväällä. Tällaisista muistorikkaista koristeista tykkään kovasti! Kuka muistaa jonkun Ikea-koristeen hankintaretkeä? Tai no, minä kyllä muistan, kun olemme ostaneet sieltä koristeita yhden ainoan kerran. Tytöt saivat valita mieleisensä pallosatsit.

      Poista