tiistai 31. joulukuuta 2013

Uteliaana uuteen vuoteen

Vuosi vaihtuu pian, joten on aika katsella sekä taakseen että eteen päin. Kuluneeseen vuoteen mahtui niin surullisia jäähyväisiä kuin iloisiakin tapahtumia. Ja sitähän elämä on, iloa ja surua raitoina arkipäivän pohjavärissä.

Googlen tarjoama diasarja kuluneesta vuodesta ei oikeastaan kerro vuodesta 2013 oikein mitään, mutta olkoon tässä kuriositeettina - vähän nauratti, kun katsoin sen. Vaikka satunnaisotannalla tarkasteltunahan elämä voisi kyllä näyttää juuri tältä: 
2 x perhonen
2 x luonnonkasveja
puutarha-istutus
itsetehty voileipäkakku
2 x kimalainen
4 x herkullinen ravintola-annos (!)
2 x maisemaa
vanhoja valokuvia
 kriikunoita
museo-opas
3 x rakennus
graffitia
metsäpolku
ruskaa
ensilumetMitä luettelo sitten kertoo minusta, menneestä vuodesta tai tästä blogista? Eipä paljoakaan. Kun itse valitsemme, mitä muistelemme, emme katsele satunnaisotoksia, vaan niitä voimakkaita tunteita herättäneitä hetkiä. Niitä, jolloin itku kuristi kurkkua, suru peitti sumuna arjen ja niitä, jolloin nauru hersyi, onni pakahdutti rintaa ja ikuinen kesäaurinko paistoi. Arkisia hetkiäkin palaa mieleen: huolta jälkikasvun pärjäämisestä ja iloa ja ylpeyttä, kun he pärjäävät. 

Pitäisikö lupailla jotain?

Ainakin voin luvata pitää parempaa huolta itsestäni ja läheisistäni, olla läsnä, elää tässä ja nyt. Lupaan myös tehdä jotain toisin kuin aiemmin, murehtia vähemmän, uskaltaa enemmän. Ja yksi konkreettinen lupaus, jonka toteutumista on helppo mitata: Seikkailen Zombies, Run -sovellukseni loppuun ja aloitan uuden hankintani, The Walk:in käytön tammikuun ensimmäisenä päivänä. Lupaan käyttää sitä neljänä päivänä viikossa. Jos petän lupaukseni, kerron siitä täällä ja kerron myös, minkä "rangaistuksen" annoin itselleni. Joku rangaistuksen tapainen on oltava, sen verran tunnen itseäni! Rangaistukseksi kelpaa esimerkiksi asiakirjamapin siivous tai joku muu homma, jota olen pitkittänyt.

2 kommenttia:

  1. Hyviä lupauksia!:) Onko The Walk, joku aktiivisuutta lisäävä juttu? Mun on pitänyt vaihdattaa askelmittariin paristot iät ja ajat. Jokohan tammikuussa saisi sen tehtyä. Askelmittari toimi mulla parempana motivoijana kuin sykemittari, johon (kahteen viimeiseen malliin) on lähinnä menny hermot. Noiden mittareiden avulla tosin taidan tuntea oman sykkeeni jo kohtuullisen hyvin, ja väittäisin, että pystyn myös arvioimaan kulutuksen niin monen vuoden kokemuksella. Sitten pitäisi vielä katsoa tarkemmin, mitä suuhun laittaa.:/

    VastaaPoista
  2. The Walk on askelmittarin tyylinen sovellus, johon liittyy tarina, vähän samaan tapaan kuin Zombies, Run!:ssa. Ajattelin kertoa käyttäjäkokemuksia heti kun olen ehtinyt testaamaan. Pari käyttäjäkommenttia löysin, joiden perusteella ei ole yhtä hyvä kuin Zombies, Run!, mutta en tee vielä johtopäätöksiä sen perusteella. Mullakin on tarkoitus seurata syömisiä, mutta en tehnyt siitä tällä kertaa tiukkaa lupausta. Järki käteen -tyylillä mennään. Iltasyöminen on mun Akilleen kantapää. Ja hiilareita tulee hieman liikaa.

    VastaaPoista