keskiviikko 1. tammikuuta 2014

6 kuvaa kesään

Kymmenen kuvaa kesään -haasteen tammikuinen kuva voisi olla marraskuinen. Katsokaa vaikka:

Marraskuun 2. 
Tammikuun 1.
Tosin erona marraskuuhun on se, että ruoho on alkanut taas kasvaa! Tai siis ei tuossa juuri ruohoa ole - sammal siinä lähinnä kasvaa. Ensi kesän urakaksi pitäisi ottaa tuo kallion päällisen siivoaminen. Siellä kasvaa erilaisia kivikkokasveja, mutta sammal ja heinä uhkaa aina valloittaa niiden kasvupaikat.

Katselen ja kuuntelen tässä samalla Wienin filharmonikkojen uuden vuoden Strauß-konserttia. Ja Tasavallan Presidentin uuden vuoden puhe on pitänyt tietenkin kuunnella myös. Valitettavasti puhe jäi abstraktiksi ja häviää mielenkiintoni herättäjänä konsertille. Erityisen mielenkiintoinen oli konsertin väliajalla tarjottu katsaus siihen valtavaan työmäärään, jonka konsertti vaatii. Enpä ollut tiennyt sitäkään, että Vivienne Westwood on suunnittellut tanssijoiden puvut tänä vuonna. Osa naisten pukujen helmoista näyttää aika runsailta; minkähänlaista niissä on tanssia. Pukuja voi käydä kurkistamassa vaikkapa Daily Newsistä. Sen mukaan nuo ruutuasut ovat niin punk, mutta kyllä minä näen niissä myös ihan kesyjä kilttiviittauksia Skotlantiin.

Oi! Pakko oli palata vielä hehkuttamaan Léo Delibesin Pizzicato-polkkaa baletista „Sylvia“. Se tanssittiin Liechtenstein-linnassa ja siinä oli aivan ihanaa leikkisyyttä ja huumoria, kuurupiiloa käytävällä ja kirmailua portaikossa. Tanssijoiden meikitkin sopivat Westwoodin riemunkirjavien skottiruutujen väreihin. Olipa ihana! Ja puvut sopivat tähän tanssiin täydellisesti. Pitkälaahuksisen miestanssijan vaatteellaleikkiä katsellessa mietin, oliko koreografia ensin ja puku sen mukaan vai päinvastoin. Itse epäilisin, että tanssi kuvastaa Westwoodin leikkisää pukua.

4 kommenttia:

 1. Jep! Kuvat övat lähes identtiset. Jos tää ei tästä muutu, niin turha vissiin ottaa koko kuvia, kun maisema pysyy samana. :(
  Ei jaksanut aurinko kunnolla paistaa, joten mä olen täällä ottanut pikkuiset päiväunet, ja nyt pitäisi valmistelemaan päivän syömisiä. Ei taida päästä valoisalla uloskaan, kun on niin vetämätön olo...

  VastaaPoista
 2. Täytyis varmaan lähteä lenkille! Leuka alas ja kohti harmaata päivää :DDD

  VastaaPoista
 3. :) on kyllä ihan absurdi tämä sää. Eilen yksi vieraistamme sanoi paljuun kiivetessään "onpa kylmä ruoho" siis 31.12.! Ihan hullua :D. Pyysin kirjoittamaan tuon vieraskirjaamme muistoksi tästä vuodesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtava vieraskirjakommentti uudenvuoden tienoilla :D

   Poista