lauantai 18. tammikuuta 2014

Eipä oo Ó Lo Anché

Neljännesvuosisata (häh - missä välissä?!) SHOWTA! Idearikkaita sanoituksia, jossain tyrän tienoilla täriseviä bassomurinoita, performanssia lähestyviä esityksiä, mutta myös kyyneliin asti liikuttavaa tekstiä. Sitä kaikkea on Semmarit. Gotta love ém!


Kuorotakista repäistiin hihat ja alta paita pois ja voilà Rokkikukko on syntynyt.
Lunttasin biisilistaa etualalta - tarpeeksi monta encorea, niin kuin aina - tykkään!

Kuoron hopeahääpäivä- tai jotain... paljon tuttuja rakkaita biisejä ja uudempiakin. Tutkielmia miehen sielun syvyyksiin ja pinnallisuuksiin. Vanheneminen on väistämätöntä, mutta sitähän ollaankin silloin Vintage ja Retro, ja ehkäpä pelastus löytyy Nuoruuden lähteestä - olkoon nuoruus sitten vaikka sauvakävelyn päässä. Sitä paitsi: "I don´t mind, I´m a superstar!" Ja ettei ala liikaa painaa keski-ikä, voi turvautua poikamaiseen huumoriin - leikkiä rallikuskia, pukeutua sumopainiasuun tai ottaa käyttöön Kaksi kättä hississä. Ensimmäisiä livemuistojani Jyväskylästä - mustien housujen alta paljastuneita kirkkaan vihreitä trikoita en ole saanut verkkokalvoiltani pyyhittyä vieläkään.

Semmarit ovat useissakin kappaleissa tutkailleet miehen ja naisen yhdessä olemisen ihanuutta, raadollisuutta ja kummallisuutta. Moi kaikki Böönat! On kyselty, milloin sulle sopii, ihasteltu Tainaa: mikä nenä, en kestä enää - ihana Taina! On pyydetty naista ottamaan takaisin, itketty Anchéeta O Loo Cilpacos si ian vietyä rakkaan, rakastuttu Inkaan tämän kipakkuudesta huolimatta. Kepeällä huumorilla on monasti kevennetty kipeitäkin elämän asioita, kuten lapsettomuutta: Jos porukalla tultais oikein alkuun panemaan, ei sulla taida olla edes siihen taitookaan.

Mahtava perjantain piristysruiske! Semmarit on tulossa Lahteen syksyllä. Suosittelen!!

4 kommenttia:

 1. Upea analyysi, sulla on sana hallussa! Kiitos seurasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Ja sinulle extrakiitos, kun hoksasit tämän konsertin. Olisi itseltä jäänyt ihan huomaamatta! Ja seurahan oli mitä parhain!!

   Poista
 2. En oo kertaakaan nähny livenä, vain telkkarista joskus katsellut. Haluaisin ehdottomasti! Eilen ei sopinut ohjelmaan, mutta josko sitten syksyllä! Ja paras biisi on tietenkin Taina!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ka tajunnutkaan sulle hehkuttaa Semmareita livekokemuksena? Ensi syksynä ehdottomasti isolla porukalla!

   Poista