torstai 2. tammikuuta 2014

The Walk

Aloin eilen testailla The Walk-sovellusta. Tein kävelylenkin mieheni kanssa, joten en oikein vielä päässyt aktiivisen käytön makuun, kun jutustelimme ja suunnittelimme kaikenlaista - haaveilimme muun muassa kesästä. The Walk näyttää olevan sellainen, että pitäisi aktiivisesti seurata ruudulta, missä menee kartan reitillä. Minulta jäi ainakin yksi sivupolku kävelemättä reitin varrella ja siellä olisi ollut joku ylimääräinen äänite haettavaksi. Ongelma on se, että ilmeisesti en voi palata tuohon tienhaaraan ilman että alan tehtävän alusta uudelleen. Walkissa voi valita, suorittaako a) koko reitin (100 minuutin kävely) saman vuorokauden mittaan, b) yrittääkö suorittaa tehtävän alle 3 h taukoja välissä vai c) yrittääkö kerätä kaikki reitiltä löytyvät härpäkkeet.

Tässä näette ensimmäisen kävelyni jälkeisen kartan:

Ristipallo kertoo sijaintini. Kysymysmerkillä varustettu äänite jäi hakematta.
Pikkuneliötä klikkaamalla avautuu löytöjä, esim. piknikhuopa.

Kyseessä on siis tarinallinen liikuntasovellus, jossa tarinan äänitteet aukeavat sitä mukaa, kun kävelen tarpeeksi. Tarina alkaa siitä, että minulle tuodaan joku paketti kuljetettavaksi jonnekin. Mittava sähkökatkos haittaa etenemistä ja minun pitää varoa "Burnejä" ja poliisia. Tämän enempää en vielä näin alussa osaa kertoa, mutta saatte lisäkokemuksiani heti, kun olen kävellyt vähän enemmän. Ainakin alkukommenttina voin sanoa, että tämä ei imaissut minua samalla tavalla mukaansa kuin Zombies, run! 

Zombeista puheen ollen täytyy näyttää teille tämän hetkistä Abel-kaupunkiani. Olen saanut kehitettyä kaikki muut rakennelmat paisi leikkikentän tasolle 4 ja hankkinut vedenpuhdistamon, kierrätyskeskuksen, ampumaradan, kirjaston, laboratorion ja apteekin sekä laajentanut kaupungin pinta-alaa. Tarinaa on jäljellä enää viisi jaksoa ja sovellus on ollut jäähyllä pitkään. En tiedä, mitä sen jälkeen on tulossa, enkä tiedä, innostaako minua jatkaa enää zombien parissa liikkumista.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti