lauantai 22. helmikuuta 2014

Ei voittoa...

Kurkkupastilleja poskeen, kuppi teetä ja Hakekaa kätilö Yle Areenalta, sillä digiboksille tallennus epäonnistui. Pastillirasian päällä lukee LÄTKÄARPA ja kannen aukaistuani minulle ilkkuu teksti Ei voittoa. Toivottavasti tämä ei viittaa tämän päivän matsiin.


Puro, Suhonen ja Turunen valistivat minua lisää aiheesta ruuanvalmistus. Luin syitä siihen, miksi suurin osa ruoka-aineista on kypsennettävä ennen syöntiä. Neljäs kohta ei ole kovin ruokahalua herättävä...
4) Joissakin ruoka-aineissa voi raakoina olla vahingollisia bakteereja (taudinsiemeniä), myrkkyjä tai loiseläinten toukkia. Nämä kuolevat kypsennettäessä. (Puro, Suhonen ja Turunen: Kotini työt ja talous II Kodin ruokatalous -kirjasta 1960, Osakeyhtiö Valistus, Helsinki, s. 53)
Tottahan tuo on, mutta silti puistattaa. Yhä edelleen pitää muistaa, että Suomessa esiintyy lapamatoa, jonka voi saada huonosti kypsennetystä hauesta, ahvenesta, kiiskestä tai mateesta (lähde).

Päivitin eilen The Walk -sovelluksen. Sinne on nyt tulleet luvatut kvaziljoonaa kävelyä ja tarinan jatko. Olinkin jo ehtinyt kävellä kaikki vanhat tehtävät loppuun jo viikko sitten. Täytyy vaan ensin odotella tämä kurkkukipu pois, ennen kuin alan taas reippailla.

Peukkuja Suomelle jääkiekkoon!


2 kommenttia:

  1. Ei manailla siellä!:) Olin kyllä eilenkin varma, että Suomi voittaa..kerrankin. Sössivät omat tilanteensa.:(

    VastaaPoista