keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Hylättyä nähtävää Berliinissä

Jotain mielikuvitusta herättävää ja kiehtovaa Berliinissä on. Viimeisimmässä Der Kommissarissa [äännetään voimakkaasti painottaen ja samalla merkitsevästi miestä katsoen - se kun tietää ne Julmahuvin Die Kühe-sketsit - jos ette tiedä, käykää tuolla] seikkailtiin Berliner-Spreeparkissa, DDR:n ainoassa pysyvässä huvipuistossa. Siellä se yhä edelleen odottaa hylättyine dinosauruksineen ja osin laitteineenkin uutta tulemista. Jotain henkiinherätysyrityksiä on ollut ja alueelle järjestetään jo opastettuja kierroksia ja Facebookissa on nostalgiasivut vanhalle DDR:n aikaiselle VEB Kulturpark Berlin (1969-1991) kuin myös yhteisö Berliner-Spreepark Plänterwald.  

Kuva: Carsten Pietzsch CC 3.0
Tässä vierailukohde niille, jotka ovat jo Berliinistä "kaiken" nähneet. Vaikka ei sellaisia turisteja taida edes olla, jotka kaiken olisivat nähneet, sillä en minäkään ole kaikkea Lahdesta saatikka Helsingistä nähnyt. Lahdessa suunnittelen ensi kesäksi hautausmaakierrosta, Helsingissä voisin kierrellä Toven jalanjäljissä. Ainakin haluan käydä Dagmarinkadulla katsomassa, löydänkö Arbiksen seinäfreskoista muumihahmot.

2 kommenttia:

  1. Tuo on vähän kuin aika olisi pysähtynyt..Tuli mieleen aavekaupunki Kyproksella, jonka turkkilaiset ovat miinoittaneet joskus 70-luvulla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Tai niin kuin se huvipuisto Tsernobilissä. Mutta tuonne voi ainakin mennä melko turvallisesti.

      Poista