lauantai 15. helmikuuta 2014

Terve koskikara!

Taas piti rientää kävelylenkille the Walk-sovelluksen keräilyhaasteen takia. Menomatkalla sain vielä piristävää seuraa pikku joen varrella. Siellä hyppelehti koskikara sulassa paikassa välillä vedessä ruokaa etsimässä välillä lumipenkalla tähystämässä. Suomessa talvella esiintyvät yksilät ovat luultavasti Norjasta täällä talvehtimassa. Hyvissä ajoin ennen västäräkkien tuloa siirtyvät karat pois niiden tieltä. Siitä kertoo tarina, jonka mukaan karalla ja västäräkillä olisi ollut kinaa ja västäräkki olisi tönäissyt karan veteen, niin että se melkein hukkui. Sen jälkeen linnut eivät ole samaan aikaan joella näyttäytyneet (lähde).
Walkin haaste meni pieleen kaupassa poikkeamisen takia. Paluumatkalla painava reppu hidasti käyntiä sen verran, että sovellus ei kaikkea kävelyä rekisteröinyt. Kun jäljellä olisi ollut 22 minuuttia tehtävää, oli aikaa sen suorittamiseen enää 20 minuuttia. No, kävelin joka tapauksessa puolitoista tuntia kaiken kaikkiaan. Järven jäällä oli pilkkijöitä ja kävelijöitä. Hieman on harmaata, mutta selvästikin keväistä!2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Olet ollut tarkkasilmäinen.:) Itse en olisi lintua huomannut, saati tunnistanut.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jotenkin pienikin liike erottuu, kun on niin valkoista ja hiljaista muuten. Eikä tuo kara minua pahemmin pelännyt - no kai, kun en ole västäräkki :)

      Poista