tiistai 11. maaliskuuta 2014

Ei mitään johdonmukaista taaskaan

Uskomattoman väsyttävä päivä, mutta silti kiva fiilis. Aamusta asti yritin pysyä askareitteni tahdissa. Eväät vaan jäivät kotiin, joten oli hieman ohkoinen olo lounaan paikkeilla. Onneksi on ihanaisia naisia työkavereina. Sain eräältä heistä puolikkaan omenan, jolla jaksoin siihen saakka, kun mieheni tuli tuomaan minulle evästä, minulla kun ei ole autoa käytössä, eikä tänään mitään väliä, jossa olisin pystynyt hakemaan syötävää. Pääsin kyydissä työpisteeltä toiselle ja parin tunnin kuluttua palasin bussilla työpisteeseen A, jossa koulutusta viiteen saakka. Onneksi koulutuksen lomassa ruokittiin myös ruumista eikä vain aivoja, niin en ihan kuukahtanut. Viisas esimies meillä!

Kotiinpäästyä oli vielä luvassa säätöä oman nuorison kanssa, pitkän ja mutkikkaan viestiketjun selvittelyä, pino työpostia menemään eetteriin ja lopuksi skypetystä kaukaisemman kollegan kanssa. Saimme asiat valoisalle tolalle ja totesin, että päivän saldo oli loppujen lopuksi plussaa!

Voimaannuttava kuu kurkkaili minua bussipysäkille ja iltarusko helli töistäpalaajan väsyneen kurttuotsan siloiseksi.
Where´s the cat? The cat´s on the moon! Niin, Neil Hardwick, pelkosi ei ole toteutunut - olen oppinut tämän prepositioilmauksen ihan oikein. Mutta kyllä sietää oppikirjailijoiden miettiä, mitä merkillisyyksiä materiaaleihinsa kirjoittelevat, sillä Neilinkin lause on elänyt 1970-luvulta saakka. Jos siis ruotsin kirjassa kehaistaan, että tytöt tykkää, kun on "rena naglar", niin jää se aika monen oppilaan mieleen vuosikymmeniksi.

5 kommenttia:

 1. Neil oli tosi pelottava, traumatisoi meidät 60-luvun nuoret totaalisesti ja mitä järkeä on opettaa lause "kissa on kuussa"? Varsinainen filologi-pedagogi ;).

  Mukavaa, että päivä oli kiva pienestä nälästä huolimatta, onneksi Hän pelasti sut :). Minulla on myös ollut kaksi ihanaa työpäivää, kaketatko mun kaa la Pesäkalliolla? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin jostain, että kieltenopet ne nuo pähkät jutut kirjoittivat ja sitten Neil kumppaneineen esitti. Että ihan on viaton koko mies! :) Ehkä kakeilemme - katellaan sitä loppuviikosta!

   Poista
  2. Ai niin - erityiskiitokset tietenkin omalle Miehelle, eväsritarilleni tänään! <3

   Poista
 2. Kyllä mullekin on jäänyt Neil ja kissa mieleen, sehän on klassikko.:) Upea rusko on tiellesi osunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neilin oppien lisäksi muistan tietenkin Say it in English-kirjasta: Spot is upsidedown. Ihana rusko oli, taas jaksoi!

   Poista