lauantai 29. maaliskuuta 2014

Hipstamatic-leikkejä

Otin eilen Hipstamatic-kuvia ja vaihtelin filmiä ja linssiä. Osa kuvista onnistui kivasti, osa taas lensi suoraan sovelluksen roskakoriin. Kun kuvissa on valkoiset reunukset tai risareunat, se kärsii jälkikäsittelystä; sitä ei kannata esimerkiksi oikaista tai leikata reunoistaan. Kuvaushetkellä täytyy siis suunnitella kuvaa jo sen verran hyvin, että reunoihin ei tarvitse koskea.


Ensimmäinen kuva on näkymä Upon sillalta radiomastoille päin. Aurinko on laskemassa ja taivaalla on jänniä pilviviiruja.
28.3.2014
Linssi: John S
Ei salamaa
Filmi: Kodot XGrizzledLauneella liikennevaloissa Uudenmaan- ja Saksalankadun risteyksessä, joku variskin päässyt filmille. Ajelimme hakemaan videota videovuokraamosta, sillä leffateatterin tarjonta oli mieheni mukaan sellainen, että en olisi tykännyt. Katsoimme sitten Sandra Bullockin ja Melissa McCarthyn tähdittämän Heatin. Se oli todella hauska - nauroimme ääneen monessa kohtaa. Nyt tekee mieli nähdä lisää McCarthy-elokuvia, sillä hän kyllä varasti shown Bullockilta. Suunnitelmissa onkin katsoa ainakin tämänvuotinen uutuus Tammy (traileri).
28.3.2014
Linssi: Kaimal Mark II
Ei salamaa
Filmi: Ina´s 1982Vuokraamolta palatessa seurailimme hetken paloautoa Vesijärvenkadulla. Ei uskoisi, että linssi ja filmi ovat täysin samat kuin edellisessä kuvassa. Vähän tärähtikin tuo otos, mutta menköön näin - siinä on sitä kasariaitoutta. Silloin ei voinut tärähtäneitä kuvia poistaa etukäteen, koska ne näkyivät vasta kehityksen jälkeen.
28.3.2014
Linssi: Kaimal Mark II
Ei salamaa
Filmi: Ina´s 1982


Käväisimme pikaisesti Karismassa. Mieheni oli kultainen: hän otti kuvausintoni huomioon ja ajoi auton ylätasanteelle, että voin kuvata pinkkiä taivasta. Taivaanrantaa pitäisi kuvassa vähän oikaista, mutta se on nyt myöhäistä, kehitetty mikä kehitetty. Pidän vaaleamman keskustan muodostamasta polttopisteestä, jota lyhtypylväät kehystävät. Omaa draamaa tuo sivukeskellä seisova mänty. Taivas oli pinkkiraitainen, mutta tässä värit eivät toistu lainkaan samoina kuin luonnossa. Epäilen kyllä muutenkin, ettei iPhonella olisi saanut pinkkiraitataivaasta aitoa kuvaa.

28.3.2014
Linssi: John S
Ei Salamaa
Filmi Ina´s 1982


Ulkona lirkuttaa kiuru ja kelloja käännellään huomiseksi. Kesä tulee taas.

6 kommenttia:

 1. HIENOT kuvat! Siis sisäinen blondi ei ymmärtänyt mitään sun kuvausjutuista.:D Millä sä kuvasit ja miten teetit jne? Ihan pihalla...;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hipstamatic on valmis sovellus (saatavilla iPhoneen ja Windows-puhelimeen). Se jäljittelee vanhaa pokkarikameraa ja siihen on saatavilla erilaisia filmejä, linssejä ja salamia. Toistaiseksi olen tyytynyt ilmaisiin, mutta saa nähdä... Lisää tuolla: http://en.wikipedia.org/wiki/Hipstamatic. Näillä vaihtoehdoilla on kiva leikkiä, tulee sitä entisaikojen arvaamattomuutta kuviin.

   Poista
 2. Minullekin oli uutta asiaa...=) Aika mielenkiintoista, kuvasin ennen digiaikaa paljonkin filmille.

  Pidän erityisesti ensimmäisestä kuvastasi, hieno tunnelma siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotain hienoa oli siinä aidolle filmille kuvaamisessa ja kehityksien odottelussa. Itse en kehittämistä harrastanut, kuin koulussa kerran, mutta se tunne kuvakuorta avatessa on kyllä mielessä.

   Poista
 3. Upeita! Tuo leffavuokraamoreitiltä napattu henkii kyllä niin 70- lukua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullekin tuli siitä 70-luku mieleen; varsinkin kun autoista näkyy vain lyhdyt.

   Poista