keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kirje nuoremmalle minälleniHei rakas minä, ihan pikkuisen nuorempana!

Oletko huomannut, että siipesi kantavat? Löydät kyllä paikkasi elämässä, vaikka kaikki onkin juuri nyt ihan auki. Se tuntuu pelottavalta, mutta usko pois, asiat järjestyvät. Pidä silmäsi kuitenkin auki. Olet oppinut kotonasi suoruuteen ja rehellisyyteen, mutta valitettavasti kaikki vastaasi tulevat ihmiset eivät ole saaneet ponnistaa samanlaiselta pohjalta. Joku saattaa yrittää polkea sinua päästäkseen itse ylemmäs. Joku taas ei edes ymmärrä pettävänsä luottamustasi, koska uskoo tarinoihinsa itsekin.

En voi kertoa sinulle koko juttua, sillä minua on kielletty paljastamasta tarinan jatkoa, mutta sen voin sanoa, että kaikki tulevat ihmissuhdekiemurat ovat hyödyksi myöhemmin, sillä niiden avulla opit arvostamaan oikeita, suurisydämisiä ystäviä; auttavaisia, tukevia kollegoita ja sitä arjen ritaria, joka vaivihkaa vie sinulta jalat alta. Ei, en paljasta, onko hän tumma vai vaalea. Ei punatukkainen kuitenkaan, eikä mikään parkettien partaveitsi. Ups, anteeksi, paljastinko jo liikaa? Unohda tuo viimeksi mainittu.

Ammattiko? No valitettavasti sinusta ei tule Suomen ensimmäistä naispresidenttiä. Jotain hallituksen sihteerikköhommia saattaa tulla, mutta muista vaalia omaa jaksamista ja opettele ajoissa sanomaan ei. Myöhemmin et tule harmittelemaan poisjätettyjä luottamustehtäviä vaan sitä, jos et jaksa pitää huolta itsestäsi ja antaa aikaasi perheellesi. Ai rahaa? No ei ole mitään kroisoselämää luvassa, mutta kaikkea on, mitä tarvitset. Eikä rahalla saa onnea, senhän opit jo kotoa.

Vaikeatakin tulee olemaan, mutta olet saanut sellaisen eväsrepun ja tukiverkoston, että niistä kaikista selviät kyllä. Nyt vain rohkeasti elämään.  Tänään on loppuelämäsi ensimmäinen päivä. Joka päivä.

Rakkain terveisin minä itse, ihan vähän kypsempänä, mutta ei aikuisena

P.S Terveyttäsi voisit alkaa kyllä vaalia vähän jo nyt. Ihan totta, ei nuoruus ole ikuista.

Item

A Blog ChallengeTämä oli Mintun maaliskuun haaste "A letter to younger you" ja kirjeen saa 18-vuotias minä jatko-opintojen kynnyksellä.

7 kommenttia:

 1. Kiitos mukavasta postauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi haastavasta haasteesta. Hatunnosto kekseliäisyydellesi kuukaudesta toiseen!

   Poista
 2. Voi, miten ihana kirje sinulta sinulle!:) Hyviä vinkkejä muistettavaksi nyt ja myöhemmin.:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Taina ja Pauska. Jälkiviisas on tosi viisas :P

  VastaaPoista
 4. Hei! Uudet haasteaiheet on taas näkyvillä! Toivottavasti sieltä löytyisi sinuakin kiinnostava aihe, koska olisi mukava lukea :) http://iammrsk.blogspot.fi/2014/04/i-challenge-you.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu! Tartuin ihanaan huhtikuuhun: http://sulatie.blogspot.fi/2014/04/amazing-april.html

   Poista