maanantai 24. maaliskuuta 2014

Nappeja menneestä

Katselin Areenalta viimeisimmän osan Hakekaa kätilöstä. Sen tallentaminen ei jostain syystä onnistu ajastamalla, sillä tekstitys jää uupumaan eikä äänikään kuulu, mies selitti jotain DVB-tekstityksestä ja diudiu... Luin netistä, että kaikki on tietenkin laitteenhaltijan vastuulla; hanki päivitys digiboksillesi. Miten tästä televisio-ohjelmien tallentamisesta on tullut näin vaikeaa? Ja jos on ongelmia, niin miksi kukaan ei palvele maksavaa asiakasta? No, Areena on kyllä ihan hyvä palvelu, jos vain muistaa katsoa ohjelman annetun ajan sisällä.

Hakekaa kätilön tämän kertaisessa osassa käsiteltiin muun muassa äiti-tytär-suhteita ja sitä, että asiat kannattaisi selvittää, niin kauan kuin ollaan elossa ja on aikaa. En ole juuri Kätilö-sarjan aikana itkenyt, mutta äitiys ja tyttäryys ja kuolema saivat kyllä liikuttumaan. Sen kunniaksi tänään vanhoja asetakin leijonanappeja. Ne on isoäitini niputtanut langalla myöhempää käyttöä varten. En tiedä, kenelle napit ovat kuuluneet, luultavasti isoisälle. Minulla on mummon perintönä muitakin nappeja iso Löfbergs Lila -pöntöllinen. Osa napeista on niin vanhaa muovia, että ovat jo hapertuneet käyttökelvottomiksi. Napit eivät kestä ompelua tai käyttöä, vaan napsahtavat helposti poikki. Olenkin lähinnä katsellut nappeja ja miettinyt, millaisesta vaatteesta ne ovat peräisin. Muistan, miten nappivarastolla leikittiin jo pienenä mummolassa käydessä.


4 kommenttia:

 1. Hienot napit, pitääkin kysyä tuosta ääniongelmasta, sitä on joskus meilläkin ja tekstit puuttuu. Ne saa joskus näkymään yhestä napista kakessa. Napeilla leikittiin mekin siskon kanssa - halvat oli huvit 70-luvulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylellä on se palvelu, että tekstityksen voi poistaa ja kieltä muuttaa, joten tekstejä ei "liimata" lähetykseen valmiiksi. Kaikki laitteet ei tue tätä ominaisuutta ja siihen auttaa päivittely :P laitteen nimittäin. Itse olenkin jo tätä päivitellyt ihan kototarpeiksi. Tuolta luin asiasta ja sitten leikin asiantuntijaa :D -> http://yle.fi/yleisradio/faq/tekniikka/miksei-ohjelmassa-nay-tekstitysta

   Poista
 2. Jotain tosi koskettavaa on noissa perintönapeissa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Näistä en luovu. Ei näitä kyllä kukaan vieras varmaan osaisi arvostaa samalla tavalla kuin minä.

   Poista