keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Patsaskatsaus

Joskus sitä kulkee niin ajatuksissaan tuttuja reittejä. Aiheuttaa melkein liikennevaaran näperrellessä kännykkää samalla, kun kävelee. Eikä huomaa muuta, kuin maahan levitetyn sorakerroksen ja koirankakat. Kuljin ajatuksiini vaipuneena Sairaalanmäen ohi ja tajusin, että en ollut koskaan käynyt katsomassa tarkemmin mäen päällä olevaa patsasta, enkä tienny siitä mitään.


Oikaisin nurmikon poikki. Koiran läjiä oli niin tiheässä, että jouduin siksakkailemaan päästäkseni kengänpohjat puhtaina patsaalle. Reijo Hutun Vuosien tuki -niminen patsas on pystytetty sotainvalidien puolisoiden kunniaksi (lähde). Sairaalanmäki onkin hyvä paikka patsaan teemaa ajatellen. Aiemmin paikalla sijaitsi Pentti Papinahon Hakkapeliittain kotiinpaluu, joka on nyt Mariankadulla.

Pariskunnalla on reipas askel vielä kaiken yhdessä koetun jälkeenkin ja rouvasta tulee mieleen muutamakin naapurustossa asunut sotaveteraanin vaimo. Vielä viimeiseen asti he puuhailivat uutterasti perunamaitaan ja marjaistutuksiaan hoidellen. Nyt tosin alkaa sukupolven vaihdos olla todellisuutta; jäljellä on enää yksi talo, jota asuttaa talon itse rakentanut pariskunta.

Kannattaa nostaa katse välillä eteen ja uhmata koirankakkoja taiteen vuoksi.

Lisää patsaasta tuolla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti