lauantai 15. maaliskuuta 2014

Valkoista ja vaniljaa

Päivä alkoi valkoista maanpintaa kaihtimenraosta kurkistaen. Nuoriso tilasi kaupasta jätskit, joten olkoon sitten vaniljaa sään kunniaksi. Luin joskus kesällä kolmen kaveruksen jäätelötehtaasta, joka oli alkanut tosi pienestä. Nyt sitä Kolmen Kaverin Jäätelöä oli tullut jo lähisittariinkin. Heikki, Sauli ja Ilkka olivat oikeen nimmarit raapustaneet paketin kylkeen. Nettisivullaan kaverukset lupaavat, että heidän jäätelöönsä ei ole erikseen lisätty ilmaa. Jäinkin pohtimaan, miten teollinen jäätelö mahdetaan tehdä. Osaako joku kertoa?



Hyvää oli - vanilja oli oikeasti vaniljainen ja väriltään beigeä, niin kuin kuuluu ollakin. Olen eräänkin kerran saanut selittää Saksan matkalla lapsille, että vitivalkoinen jäätelö ei ole vaniljaa, vaan sitruunaa ja että vaniljan kuuluu oikeasti olla kellertävää. Ja pilkkujakin siinä pitää olla. Syökää pois vaan.

2 kommenttia:

  1. Nam!:) Mäkin muistan lukeneeni noista kolmesta miehestä. Olemattoman hattuni nosto heille!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Positiivista tosiaan, että tällainen pieni yrittäminen voi menestyä. Saisi tulla muillekin aloille lisää vastaavaa. ihmisten vain pitää sitten muistaa kannattaa näitä pieniä sitkeitä, muutenhan ne eivät kauan pärjää. Kivijalkakaupat vain takaisin!

      Poista