perjantai 21. maaliskuuta 2014

Viisi kysymystä ja melkein viisi vastausta

Mansikkatilan Taina haastoi minut vastailemaan viiteen kysymykseen. Saa nähdä, syntyykö yhtä montaa vastausta. Niille, joilla on halua (elämän) pikakelaukseen, olen tummentanut vastaukseni avainsanat.

1. Lempiväri sisustuksessa?

Lempivärit ovat vaihdelleet vuosien mittaan. Opiskelukämpässäni oli yhdessä vaiheessa raflaavasti mustaa, kromia ja punaista, sitten kyllästymisen jälkeen valkoista ja pastellisävyjä, muun muassa vaaleaa sinistä, mutta vanhemmiten ovat luonnonvärit vähitellen voittaneet. Täytyy kuitenkin sanoa, että isoissa pinnoissa on aina pysytty hillityn vaaleissa väreissä. Lapsuuden kodin seinät olivat oranssia ja kirkkaan vaalean keltaista, eikä niihin väreihin ole ollut minkäänlaista hinkua omassa kodissa. Nykykodin seinät ovat harmaan eri sävyissä, lattiat tummempaa harmaata. Puun sävyistä on tammi mieluisin - pyökkikausi on onneksi taakse jäänyttä aikaa. Mutta koska kodin kuuluu kerrostua aikojen saatossa, löytyy meiltä edelleen myös pikkuisen pastellia ja kirkasta vihreääkin. Eli mitä mä siis vastasin? Harmaa!

Tässä kuvassa on kaikkia kivoja sisustusvärejä, paitsi tuo paperinarun sininen.


2. Desing-esine/huonekalu, joka ei ikinä tule meille

Meille ei tule mitään designia, joka ei ole tarpeeksi käytännöllistä pieneen tavallisen perheen kotiin. Ei tule tuolia, jolla ei voi istua, ei sohvaa, jolla ei voi maata, eikä lamppua, jonka sisälle pikkukärpäset eksyvät löytämättä enää pois. Esimerkiksi Pepe Heycoopin Skin collectionin tuoli on vaikean puhdistettavuutensa lisäksi vielä rumakin. Saatte tietenkin olla eri mieltä.

3. Hurmaavimmat roolihahmot televisiossa

Komppaan ensin vähän Tainaa, sillä Solsidanin Alex ja Mickan ovat hahmoja, joita en väsy seuraamaan. Niin, kas kummaa, heidän puolisonsa eivät kiinnosta niinkään; heissä ei hahmon ominaispiirteitä ole viety äärimmilleen. Komediaosastolla olen nyt käkättänyt Pirjo Heikkilän, Niina Lahtisen, Krisse Salmisen ja Sanna Stellanin Siskonpetille. Siskonpetillä ei kaihdeta mitään naisena olon osa-aluetta. Varsinaisena vastauksenani on kuitenkin "Law & Order: Criminal Intent" -sarjan etsivä Robert Eames, jota on kymmenen vuoden ajan esittänyt taitava ja karismaattinen Vincent D'Onofrio. Etsivähahmolla on tietty pää ja ylävartalo -kallistus, jota käytetään silloin, kun Eames tietää kuulusteltavan olevan syyllinen. Asento huokuu itsevarman vastustamatonta näen-nahkasi-läpi -asennetta.

4. Suosikkini leivonnassa

Tämä laji ei iske kyllä yhtään. En välitä leipomisesta. Syömisosastolla pidän enemmän suolaisesta, joten sanon, että voileipäkakku. Sellainen pitää tehdä jokaiseen isompaan perhejuhlaan. Aikanaan mentyämme kihloihin mieheni kanssa kutsuimme vanhempiani käymään. Eivät ensin olleet tulossa; eivät vielä tienneet kihloista mitään, mutta isäni arvasi viimein, kun sanoin, että tulkaa nyt, olen tehnyt voileipäkakkuakin.

5. Viisi suosikkiblogia

Suosikkini näkyvät tuolla sivussa. Osa heistä on tämän haasteen jo saanut, joten ottakoon haasteen ken tahtoo. Jos Pauska innostut, niin ota vastaan!
4 kommenttia:

 1. Upeasti sait irti muutamasta kysymyksestä!:) Oli kiva lukea.:) Onko kukkakuva tänään otettu? Ihana auringonpaiste ja muutenkin onnistunut otos.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tv-ohjelmissa meillä on pitkälti sama maku ja sinun sisustuksesi voisin ottaa kaikki vaikka heti. Kukka on viime vuoden äitienpäivältä.

   Poista
 2. Kiitos haasteesta, ilman muuta otan sen vastaan :). Tarkennan vielä, että noihin samohin kysymyksiin vastaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nuo ovat ne kysymykset. Viitosessa pitäisi vielä haastaa viisi suosikkiblogiaan - vähän itse muunsin sitä.

   Poista