tiistai 29. huhtikuuta 2014

11+11+11

Haaste pamahti tänne Tainalta Mansikkatilan mailta päin. Huh, huh sentään (käärii hihoja). Tässä säännöt:

Haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

11 ASIAA ITSESTÄNI


1) Minulla oli luonnonkihara tukka kolmevuotiaaksi saakka. Silloin löysin sakset, leikkasin kutrini, eivätkä enkelinkiharat enää palanneet. Nykyisin voi kai sanoa, että tukkani on taipuisa. Tai sitten voisi sanoa, että se on itsepäinen.

2) Osaan lukea tekstiä ylösalaisin. Huvittelin pienenä lukemalla isän sanomalehteä aamiaispöydän toiselta puolelta ja silmä harjaantui vähitellen nurinlukemiseen.

3) Kaikki viisaudenhampaani ovat vielä tallella. Olen siis tosi viisas.

4) Inhoan maitoa. Lakkasin juomasta sitä heti, kun sain äidiltä luvan. Yritän muistaa syödä kalkkia.

5) Lempipaikkani on veden äärellä. Purokin kelpaa, mutta vielä hienompaa on päästä aurinkoiselle merenrantakalliolle. Pidän siitä, että edessäni aukeaa rajaton näkymä.

6) Olen käynyt Saksan korkeimmalla huipulla 2962 metrin korkeudessa meren pinnasta. Vesistöjen jälkeen eniten pidänkin vuoristosta, jossa silmän kulkua ei myöskään mikään estä.

7) Sukujuureni ovat pohjalaiset. Aakea latomeri on kolmanneksi mieluisin silmilleni. Murretta en itse osaa uskottavasti, mutta kuuntelen kyllä.

8) Luin 10-12 -vuotiaana jonkin Kari Vaijärven kirjan. Takakannessa oli kustantajan osoite ja kehoitus kirjoittaa kirjailijalle. Lähetinkin kirjeen, jossa kommentoin lukemaani ja kyselinkin jotain. Saamani vastaus oli jokseenkin hämmentävä. Kari oli kirjoittanut runon, joka alkoi "Rintavillaviini tule, juovu". Ei tainnut Kari ymmärtää, minkä ikäiseltä nuorelta oli saanut fanipostia.

9) Olen hajuaisti-ihminen. Pikku koululaisena (ja vähän isompanakin) nuuskin aina syksyisin uusia koulukirjoja, hajukumeja ja koululaukkua. Meidän perheessäni minä olen yleensä se, joka alkaa ensimmäisenä nuuhkuttaa ja kysellä, jos jostain kantautuu vaikka savun hajua.

10) Saan kieleni rullalle ja taitettua kahtia. Osaan myös nostella kulmakarvojani yksi kerrallaan, levitellä sieraimiani sekä heiluttaa korviani. Kulmakarvojen nostelua keksin alkaa harjoitella Akun Ankan hahmojen innoittamana.

11) Soitin lapsena trumpettia, mutta harrastus jäi. Viimeksi olen "esiintynyt" 18 vuotta sitten työpaikan kykybändissä, jossa soitimme "Mustasukkaisuutta".

11 "UUTTA" KYSYMYSTÄ


Taina lainasi kysymyksensä Niinalta, joka puolestaan lainasi ne Jaanalta, joten vastaanpa siis niihin. Todellisia kierrätyskysymyksiä.

1. Mikä on parasta ajanvietettä, kun olet yksin? - Lukeminen, käsityöt ja teeveen katselu.

2. Mikä on paras kirppislöytösi ikinä? -Oikeastaan kyseessä on huutokauppalöytö, mutta sanon kuitenkin tämän: vanha seinäpeili, viisikymmentä mummoa. Takaosasta näkyy, että peili on joskus ollut osa peilipöytä- tai -senkki -kokonaisuutta.3. Kenet julkkiksen ottaisit mukaasi autiolle saarelle? -Pirjo Heikkilän. Hänellä on kirpakka, mutta raikas huumorintaju.

4. Minkä kirjan olet lukenut useampaan kertaan? -Lapsille ainakin satoja - ellei tuhansia - kertoja Debi Gliorin Karhuherra-sarjan kirjat. Niihin ihastuimme mieheni ja esikoisemme kanssa yhdessä. Debi Gliorilla on kaunis piirrostyyli. Toinen kestosuosikki olivat Kuningas Rollo -kirjat, joista saatamme vieläkin miehemme kanssa heitellä viisauksia tyyliin: "Sillä nythän on kesä, toteaa Kuningas Rollo".5. Milloin olet viimeksi saanut olla ylpeä itsestäsi? -Kun sain kovasti kehuja tekemästäni suuresta työstä.

6. Mikä on mielenkiintoisin omistamasi esine? -Vanha hopeinen riipus ei ole mitenkään mielenkiintoinen kenellekään muulle, mutta minua kiehtoo se, että en tiedä, mistä koru on isälleni päätynyt. Yksi versio kertoo, että hän olisi ostanut sen joltakin romaninaiselta. 7. Mikä on päähänpinttymäsi? -Minulla on paha tapa pyrkiä sanomaan viimeinen sana. Se koituu turmiolliseksi väittelyissä tyttäreni kanssa, joka on perinyt piirteen minulta.

8. Mikä nyppii eniten tavallisena arkipäivänä? -Kiire, kiire, kiire.

9. Mitä tekisit toisin? -Je ne regrette rien! Opin viimein aikuisena, että jossittelu syö elinvoimaa ja on aivan turhaa. Yritän kuitenkin oppia virheistäni.

10. Mikä on ollut mieleenpainuvin matkasi ja miksi? -Gotlannin matka. Luonto siellä on jotain satumaista. Sinne haaveilen vielä palaavani. Matkalla olivat minulle tärkeimmät ihmiset: mies ja lapset.11. Mitä haluaisit kysyä itseltäsi ja vastaus siihen? -Missä näet itsesi kymmenen vuoden kuluttua. -Edelleen elossa ja onnellisena pitäen mielessä, että elämää ei voi pitää itsestään selvänä. 

11 UUTTA KYSYMYSTÄ


1) Minkä taidon haluaisit oppia?
2) Mikä on ensimmäinen muistikuvasi lapsuudesta?
3) Mihin aikaan matkustaisit, jos saisit mahdollisuuden?
4) Onko perheessäsi ikiomia sanoja? 
5) Millainen huumori uppoo sinuun parhaiten?
6) Onko sinulla omaa luottokampaajaa?
7) Miten torjut puhelinmyyjän?
8) Missä asiassa sinun pitäisi ryhdistäytyä?
9) Mitä kuuntelet liikkeellä ollessasi, autolla, lenkillä tai muualla?
10) Uskotko enteisiin tai uniin?
11) Jos et asuisi Suomessa, mikä olisi kotimaasi?

HAASTETUT BLOGITJa jos ei taho, ei oo pakko :D6 kommenttia:

 1. Oi wau!:) Ihana postaus! Ja opin susta taas uusia asioita. Mua oikein nolottaa, kun en jaksanut keksiä uusia kysymyksiä, saati linkittää alle 200 lukijan blogeihin, mutten jaksanut ryhtyä etsimään iltamyöhällä...Olen siis ainakin sen velkaa, että käyn lukemassa noi sun linkkisi!:) Pauskaa olenkin käynyt jo aiemminkin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä tovi menikin, mutta löytyipä taas minulle uusia blogeja. Enkä enää kehdannut kierrättää noita kysymyksiä, olisivat olleet jo Paskoihin Kirppislöytöihin kelpaavia ;P

   Poista
 2. Kiitos Ute Lias haasteesta! Olen saanut sen pari kertaa aiemmin ja vastaan tällä kertaa hieman muunnellen....=) Palaan asiaan, kun aika antaa myöten.

  Sinun vastauksiasi oli kiva lukea, kirjoitat hauskasti ja oli kiinnostavaa kuulla omakohtaisia kokemuksiasi. Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos silti vielä jaksat vastailla. Jään odottelemaan. Pidän sinunkin tavastasi kertoa. Odotan aina seuraavaa retkiraporttiasi innolla :D

   Poista
 3. Kiitokset haasteesta! Minä jään tätä miettimään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieti rauhassa! Minullakin meni tovi näiden sulattelussa.

   Poista