torstai 17. huhtikuuta 2014

Heittäkää ensimmäinen kivi...

Kukaan teistä ei tietenkään ikinä tartu kännykkään ajaessa? Hyvä, en minäkään! On klassinen iltapäiväkiire: Auto on saapunut pihaan vartti sitten, nuori pitää hakea harrastuksesta vartin päästä ja apteekkiinkin pitäisi ehtiä ensin. Ajelen pää flunssasumussa (siitä saisi oman postauksen, mutta säästän teidät) kohti kauppasta. Puhelin soi ja meinasin juuri nostaa sen korvalle, kun tajusin, että olen autossa ja perässäni ajaa Musta-Maija. Mikähän mun nopeuteni oli? Varmaan 63 kuudenkympin alueella. Paniikki. Puhelin pois! Mietin jo selityksiä lainvalvojille: "Anteeksi, konstaapeli! Olin niin ajatuksissani, snif, lapselle hakemassa lääkettä ja... Ei, en meinannut vastata ollenkaan. Piti laittaa Hands free, mutta en sitten muistanutkaan, miten se tulee tässä autossa, kun tässä on ratissa tällainen..." Voi ei, ne seuraa minua edelleen, vaikka käännyin. Puhelin soi sitkeästi. Käännyn vasemmalle ja ajelen huolettoman huolellisesti kolme kilsaa alle rajoituksen. Äh, vieläkin seuraavat. Kyllä ne nyt varmaan on minua tulossa puhuttamaan. Käännyn taas - vieläkin on Maija perässä! Puhelin soi ja soi. No en kyllä vastaa! Miksei se soittaja jo usko! Puhelu loppuu ja viestiääniä pongahtelee tietoisuuteen Plili-ling! Plili-ling! Plili-ling! Siis mitä ihmettä on tapahtunut, ettekö te nyt usko, etten voi vastata tai edes katsoa mitään nyt.

Kaarran otsa flunssa- ja tuskanhiessä kaupan parkkiin. No helpotus! Poliisit olivat viimein kaikonneet näköpiiristä ja saatoin vastata kärsimättömästi soivaan puhelimeen. "Yrititkö soittaa?" kyseli viaton Mieheni. "EN!" vastasin ja löin luurin korvaan. No, pakko oli tekstata selitystä perään; olihan se lievästi sanottuna ihmeissään. Luen viestit ja saan puoli tuntia lisäaikaa hakureissuun, sillä nuori on mennyt katsomaan kaverinsa harkkoja.

Kuva ei liity tarinaan mitenkään.

2 kommenttia:

  1. :)) Enpä tiiä, onko tuolla kännykkäkiellolla mitään merkitystä. Taitaa olla aika pieni porukka, joka noudattaa sitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =O Tietenkin on merkitystä.... Minäkin olin ihan tuskissani, kun poliisit oli perässä. :P

      Poista