sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kevättä kurkkimassa

Flunssa alkaa hellittää. On jo aikakin - yli kaksi viikkoa on mennyt yskiessä. Kävelin hissuksiin, ettei lopu jaksaminen kesken. Kotipihassa kukkii vuokkoja ja krookuksia. Käenrieskat ja esikot ovat ihan kohta kukassa myös.

Keväästä hullaantunut kimalainen
 Suuntasin lähimetsään. Siellä on monenlaista maisemaa lyhyellä etäisyydellä. Jylhiä siirtolohkareita ja linnunlaulua puronrantapuissa. Varjopaikoissa oli vielä jäisiä ojia ja notkoja.
Purolla istuksi naurulokki vaanimassa saalista, mutta pelästyi minua ja lehahti pois. Eikä pikkukaloja kyllä näkynyt ainakaan minun silmääni. Sinisorsapari lipui tyynesti samalla kohtaa puroa sekä mennessäni, että palatessani. Ehkä niillä on pesä lähettyvillä.


Tyynessä poukamassa luisteli veden pinnalla vesikirppuja. Pohjassa erottui kasvuaan aloitteleva ulpukan lehti.
Luonnossa rakastan keväistä leskenlehden keltaista. Se muistuttaa pikkuruista maahan pudonnutta aurinkoa. Puutarhaan en ole kuitenkaan huolinut mitään keltaista, sillä siellä keltainen tuo mieleen voikukan ja ikuisen kitkemissavotan. Ristiriitaista, eikö?
Muurahaiset olivat jo täydessä työn touhussa, niillä ei ole pääsiäistä tai pyhää ja arkea.  Seisoskelin liian likellä sosiaalista jättirakennelmaa ja varpailleni alkoi nousta uhkarohkea sotilas toisensa perään vinkkaamaan, että kannattaisi kaikota takavasemmalle. Ilmassa leijui ärhäkkä murkunpissan lemu. Nappasin pikaisesti kuvani ja peräännyin kunnioittavasti.4 kommenttia:

 1. Upea siirtolohkare! Keväisen luonnon herääminen on joka kerta yhtä ihmeellistä.:) Mulla on kans tuo keltaisen välttely päällä, vaikka niillä voisi ehkä säästää muutaman sipulin myyriltä. Tiedä häntä! Aikamoinen kasa sipuleita, joissa oli merkintä, etteivät kelpaa elukoille, on hävinnyt uudesta penkistä. Kolme kukan alkua löysin, ja valtavan määrän tyhjiä kuoppia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin, että olen tehnyt narsissipoikkeuksen keltaisessa - mutta narsissit ovat viileänkeltaisia, eivät voikukanketaisia! Myyräkato on kai vain hyväksyttävä osana puutarhaelämää. Ainakin voi vaihtaa uusiin tulppaanilajeihin joka syksy ;)

   Poista
 2. Lähimetsässäsi on komeita kallioita ja muutakin kaunista katsottavaa. Lähiluonto on tärkeä ja joskus aliarvostettu, hienoa että sinä näet sen kauneuden, joka keväisissä kuvissasi välittyy. Tsemppiä flunssan lopulliseen taltuttamiseen ja hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nainen.kuvastimessa! Samoin sinulle hyvää pääsiäisen jälkeistä arkea taas! Varsinkin näin puolikuntoisena on ihanaa, kun luontotunnelmaan pääsee pienellä vaivalla.

   Poista