perjantai 11. huhtikuuta 2014

Voi kaipaus ja ärsytys!

Saksassakaan ei vielä ollut kovin vihreää, mutta sentään jo hitusen värikkäämpää kuin täällä. Koreanonnenpensaat, mangoliat ja sireenit kukkivat siellä jo. Voi kaipaus!


Tänään katselin vihreänkaipuussani jo ihaillen bussin töhrytägiä. Saisi kevät jo tulla eikä mitkään takatalvipuhurit. Ei näistä sprayvihreistä ole kevääksi.


Kevätflunssa on iskenyt täysillä. Yskin keuhkoja pellolle. Sen verran kiristää pinnaa moinen jatkuva yskiminen, että meinasin tänään rynnätä pihalle lopettamaan naapurin moottorisahaleikit tykkänään. Kuinka ihmeen kauan niitä puita oikein pitää jurruttaa poikki? Y-yyn, yyyyyn, y-yyyyyyyyn! Vai mahtoiko olla tehoton saha? Hain youtubesta Brechtin Dreigroschenoperin ja laitoin kuulokkeet korville. Tahallinen nuotin vierestä laulaminen rauhoitti - kannattaa kokeilla joskus. Lopun harmin puhalsin pois vanhoilla Solsidaneilla! Ove tuo juhannusjuhlien nyyttäreille savuankeriaan sijaan Matjessilliä ja suolaa Lidlistä. Sitä suolaa Anette sitten tarjoilee pöydässä, niin kuin arvokkaampaakin herkkua.

4 kommenttia:

 1. Ymmärrän yskän!;) Sitä samaa vihreän (ja auringon) kaipuuta on täälläkin. Aion kohta lähteä kauppaan ja ostaa vaihteelsi jotain elävää, jossa on vihreää...Pikaista paranemista!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksikseni onneksi yskiskelen - ei ole tarttunut muihin! Oivallinen idea tuo ostovihreä. Täytyy hakea heti huomenna, lääkkeeksi.

   Poista
  2. Meni niin vaikeaksi kukkien valinta, että lykkäsin päätöstä huomiselle. Ostin kuitenkin puskan minttua. Vihreää se on sekin!:)

   Poista
  3. Ja hyödyllistä. Ja tuoksuvaa!

   Poista