lauantai 17. toukokuuta 2014

Hiplailua ja ihailua

Piti käydä Rompemarkkinoilla raviradallla, mutta sainkin romppeista tarpeeksi jo Kärkkäisen parkkipaikan peräkonttikirppiksellä. Tarjolla oli kaikkea leluista vaatteisiin ja vanhoihin tavaroihin. En ostanut mitään, vain vähän hiplailin. Söin suolaiset muikut ja suunnistin Hollolaan.

Pienten Pets-aarrearkku.
Poikkesin ensin Pioniin ja Piironkiin haaveilemaan pioneista. Ihastuin pioniin nimeltä Do tell - ihan nimen ja värin vuoksi, mutta asia jäi vielä hautumaan.


Lopuksi kävin vielä Kunnantuvalla ja Hollolan vanhalla kirkolla. Kunnantuvan ulkoseiniä rapsuteltiin ja sisällä oli kirpputori. Hinnat olivat erittäin sopuisat, joten ostin paidan ja mekon. Hiplasin ankarasti myös kahden euron vihreäraitaista raanua, mutta se jäi lopulta ostamatta. Epäilin, etten löytäisi sille sopivaa paikkaa kotona. Saa nähdä, jääkö raanu kummittelemaan mieleen.

Ihana puhelinkoppi. Harmi vain,  ettei puhelinta enää ole ja lasit ovat rikki.
 En halunnut häiritä vihkitilaisuutta, joten en mennyt sisälle kirkkoon. Hautasumaallakin riitti katseltavaa. Yritin lukea Bouchtin ja Ammondtin hautakappelien välissä olevan pylvään raamatunlausetta, mutta pylväs oli takaa sen verran sammaleinen, ettei kirjaimista saanut selvää. Sain kuitenkin nettihaulla selville, että kyseessä on säe virrestä (534):
Jag kommer, Jesus, på ditt bud,
 Men kläd mig själf i helig skrud, 
Min Herre och min Gud!
 Mig kläd i din rättfärdighet,
att jag må se din salighet! Kotona istutin eilen ostamani sammalleimut ja vuoriarhot piharuukkuihin. Ennakoin ensi lauantain siivouspäivää ja kuopsuttelin sorikolta muutamat voikukat pois. Takkia ei tarvittu - ihana kevätsää!4 kommenttia:

 1. Kiitos kuvista - tuonne Hollolan hautausmaalle on haudattu isäni ja sisareni, tuossa kirkossa heidät on haudan lepoon siunattu, tuo kirkko on veljeni hääkirkko ja hänen lastensa (minun kummilasteni) rippikirkko. Ja tuonne hautuumaalle suuntaavat ladynkin askeleet tänäkin kesänä muutaman kerran, kun käyn äitiäni Hollolassa katsomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne omat muistot tekevät kirkosta vielä erityisen. Minä olen joskus tyttösenä ollut tuolla kesäoppaana.

   Poista
 2. Mäkin kävin Kärkkäisellä suurin odotuksin. Sieltä on tullut tehtyä ihan huippukivoja ostoksia. Tyhjin käsin en sentään sieltä tullut, mutta suuret löydöt jäivät tekemättä. Äidille ostin myöhästyneen äitienpäivälahjan: kaksi kappaletta Arabian Taika-teemukeja 70-luvulta. Ne on ihanat! Oli siellä melkein yksi käsirysykin myyntipaikasta...:(
  Hollolan kirkko, meidän hääkirkko= kaunein ja paras kirkko tällä seudulla.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, jopas on kiihkeää kierrätystä! Hollolan kirkko on aivan ihana!

   Poista