torstai 8. toukokuuta 2014

Lahja äidille

Olin taas hieman jälkijunassa äitienpäivälahjan hankinnassa. Äitini on lukenut Leena Kaartisen kirjan Näkemiin Hasaramaa (2007) ja tänään poikkeisin kirjakauppaan ottamaan selvää, onko mitään hänen muista kirjoistaan saatavilla. Laitoin tilaukseen kirjan Pakolainen (2010) ja saan sen viikon kuluttua. Laitan siis äidille lahjaksi kortin, jossa kerron lahjasta.

Oli mielenkiintoista huomata, etten ollut tiennyt tästä lahtelaisesta kuuluisuudesta mitään aiemmin; hänet on sentään valittu Time-lehden European Heroes 2005 -listalle rohkeasta työstään lääkärinä Afganistanissa. Leena Kaartinen on kuvaillut vaarallista mutta antoisaa työtään useissa kirjoissaan. Taitaa käydä niin, että saamme Pakolaisesta äidille ja minulle yhteisen lukukokemuksen.

Kotimatkalla tänään osui silmiini maahan pudonnut liikuttava kortti, jossa lukee äiti ja viereen on piirretty ainakin ihmishahmo, sydämiä ja hymiö. Onneksi kortin hukkaaja ehtii vielä värkätä uuden kortin äidilleen.


4 kommenttia:

 1. Mä olen tosi huono ostamaan äidille ja isälle lahjoja. Ne sanoo aina, etteivät halua tai tarvitse mitään, kaikkea on. Ja mulla on jo huono omatunto etukäteen siitä, etten ole ostanut, hankkinut tai tehnyt mitään...Kirja on kyllä aina hyvä lahja!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne munkin vanhemmat aina sanoo. Mutta niin kauan kuin itse hankkivat lahjoja, saan minäkin hankkia heille! On kivaa löytää jotain, mistä tietää toisen ilahtuvan. Eikä kirja voi tosiaankaan mennä paljon pieleen - paitsi jos saaja on jo lukenut sen.

   Poista
 2. Hei, tämmösen vois sinne kirjan väliin askarrella!
  http://www.redflycreations.com/2013/07/fun-photo-bookmarks.html

  VastaaPoista
 3. Haha! Tää on hauska idea!

  VastaaPoista