torstai 29. toukokuuta 2014

Naiselle Kuvastimessa

Sain vastaheittona taannoisiin yhteentoista kysymykseeni Nainen Kuvastimessa-blogista uudet kysymykset. 

1. Oletko aamuvirkku vai aamu-uninen?
2. Miten alkaa hyvä päiväsi?

Osaan olla aamuvirkku tarvittaessa. Kun tiedän, että pitää nousta töihin tai matkalle, nousen ripeästi, enkä jää aikailemaan sänkyyn. Aikanaan kesätöissä leipomossa jouduin heräämään puoli viideltä alkavaan työvuoroon ja silloin huomasin, että siinä menee aamuherätysten kipuraja. Kaikki ennen kuutta on ihan tuskaa, kun en kuitenkaan malta mennä ennen yhtätoista nukkumaan. Viikonloppuina heräilen rauhassa nautiskellen aamu-unista ja siitä, että herään omassa tahdissa ilman kelloa. Paras aamuherätys on linnunlaulu ja tunne siitä, että on nukkunut tarpeeksi - eli olen malttanut mennä tarpeeksi ajoissa nukkumaan illalla.

3. Viihdytkö työssäsi?
Viihdyn erinomaisesti, minulla on ihania kollegoita, hyvät esimiehet ja monipuolisia tehtäviä. Saan toteuttaa itseäni suht vapaasti ja jokainen päivä on erilainen. Olen viime aikoina ottanut uusia haasteita vastaan ja saanut niistä uutta intoa. Ihailin aikanaan kollegaani, joka jaksoi syttyä uusille asioille vielä viimeisenä vuotenaan ennen eläkkeelle jääntiä. Siinä on minun esikuvani.

4. Harrastus, jota haluaisit kokeilla?
En usko, että pitäisin lentämisestä- olen kerran ollut pienkoneen kyydissä ja se minulle tuli todella huono olo (olisikohan ilmiö nimeltään taivassairaus?) Benji-hypyt ja sukeltamiset jätän myös rauhassa muille - en ole adrenaliinihakuinen. Sen sijaan voisin kokeilla kuntonyrkkeilyä, jos saisin kaverin lähtemään mukaan salille.

5. Matkustatko mieluummin Suomessa vai ulkomailla?
Matkustan erittäin mielelläni Suomesa, sillä en ole nähnyt kotimaamme joka kolkkaa vielä. Matkustan myös mielelläni ulkomaille, sillä siellä on minulle rakkaita ihmisiä, joita haluan nähdä.

6. Mikä on lempihuonekalusi kotona? 
Sohva. Sen nurkassa on mukava datata ja katsoa lempisarjat. Toivottavasti lempparini olisi joskus vanha täyspuinen kirjoituspöytä ja lipasto - sellainen Peppi Pitkätossun lipasto täynnä pikku lokeroita ja salalokeroita.

7. Nukutko päiväunia viikonloppuisin?
Joskus nukun, aika usein en.

8. Onko asiaa, mistä et luopuisi mistään hinnasta?
Rakkaani (monikossa!). Vapaus, niin yksilönä kuin yhteisönäkin.

9. Uskotko kohtaloon?
En oikein tiedä, mihin uskoa, mutta en usko kuitenkaan siihen, että olisin jotenkin teoillani ansainnut eteeni tulleet vaikeudet ja surut, esimerkiksi omat ja läheisten sairaudet.

10. Onko sinulla toteutumattomia unelmia?
Aina pitää olla unelmia, suuria ja pieniä. Kun jokin asia toteutuu, voi unelmoida jostain muusta. Pienet unelmat liittyvät puutarha- ja kodinhankintoihin sekä matkoihin, suuret taas onnistumisiin haasteissa, joista osaan en vielä ole edes tarttunut. En niitä tässä nyt paljasta, sillä jotenkin ajattelen, että ne ovat salaisuuksia, jotka eivät paljastuessaan toteudu.

11. Muistatko helliä ja hemmotella myös itseäsi silloin tällöin?
Oma itsen hemmottelu tuppaa unohtumaan ihan liian usein, sillä elämme miehen kanssa elämänvaihetta, jossa kaikki päätökset tehdään ajatellen ensin lasten parasta. Itseen ja parisuhteeseen pitäisi kuitenkin panostaa myös, olen siitä tietoinen ja ajattelin tehdä asialle jotain tänä kesänä.

Vaahteran kukintoja vesisateen jäljiltä.

9 kommenttia:

 1. Kiitos Ute Lias kun vastasit kysymyksiini, oli kiinnostavaa tutustua sinuun lisää. Sanoistasi ja ajatuksistasi välittyy positiivinen ja tyytyväinen ihminen....=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin paljon hyvää on elämässä, että pakko olla tyytyväinen.

   Poista
 2. Viisaita kysymyksiä ja vastauksia. Näitä oli kiva lukea!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät kysymykset saavat miettimään ja kirjoittamaan taas vähän eri asioita tai eri kantilta.

   Poista
 3. Ei ole vielä kukaan tarjoutunut kuntonyrkkeilyyn mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pysty, ei kykene.;)) Vaatii liian kovaa kuntoa.:P

   Poista
  2. :D siellähän se kunto kohenisi. Olisit saanut musta hyvän sparrausvastuksen.

   Poista