lauantai 21. kesäkuuta 2014

Aina jää jotain

Eräänä kesänä vuokrasimme mökin. Poislähtiessä vuokraemäntämme yritti työntää matkaamme kourallista kännykän latureita. Niitä kuulemma aina jää vuokralaisilta. Emme huolineet, sillä laturit olivat väärää mallia.

Monesti matkatessa jää jotain, jota ei ehtinyt näkemään. Loppuu aika tai jaksaminen kesken ännännen museon ja gallerian jälkeen tai aikataulut vain eivät osu kohdilleen. Haaparannassa minulta jäi näkemättä Hermansonin kauppa sisältä. Kauppa on Haaparannan vanhin, rakennettu vuonna 1832. Kaupan sisämiljöö on säästynyt 1900-luvun alun asussaan samoin kuin rakennusten suojaama yhtenäinen sisäpiha. Kauppa on säilynyt Hermansonin suvussa ja sitä restauroidaan - on siis toiveita, että palaan ja näen kaupan sisältäkin.
4 kommenttia:

 1. Voi, tuolla olisi kiva käydä! Mutta niinhän se on kuin sanotkin, että aina jää jotain näkemättä. Onpa hyvä syy mennä uudelleen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Yritin kurkkia ikkunoista, mutta ei se ole sama asia. Tällaisia kokonaisuuksia ei varmasti ole paljon enää jäljellä.

   Poista
 2. Hei, mä kävin tuolla pikkulikkana. Mielessä vain kuva kuin olisin hypännyt ajassa taaksepäin, ja ostokset tehtiin tiskiltä, essumekko päällä. Todellisuus ei ihan ollut noin...

  VastaaPoista