sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Ihania kesäviskooseja!

Sisarellani oli oikeasti asiaa Eurokankaaseen, minä ja esikoinen vain hengailimme mukana. Mutta tietäähän sen, miten siinä käy. Kesäviskoosit olivat 25 euroa kilo, eikä se tuntunut paljon miltään. Yksi kangaspala painoi noin 275 grammaa ja otimme yhteensä noin kilon kankaita. 25 eurolla kolme vaatetta, ei paha. No, otimme kyllä kuminauhaakin, mutta kolme vaatetta 35 eurolla ei sekään kuulostanut pahalta. Nämähän on melkein vaatteita jo - ompelemista vaille vain. Sinisävyinen kangas on esikoisen, muut minun.

Ihania!
Etsin superhelppoa mekon ohjetta, sillä vaatteen pitää tietysti valmistua nyt ja heti paikalla. Suuri Käsityö -lehden 7/14 malli 10 vastasi hakemaani: ei liikaa saumoja eikä yksityiskohtia. Tässä samalla nyt yksi nootti SK:n toimitukseen: jos mekon yhtenä jujuna on olkakaarrokkeet ja niiden strassit, niin kyllä mekon olkapäiden pitää näkyä kuvassakin.


Oma versioni mallista on pidempi ja ilman vyötärökujaa. Lisäsin myös sivusaumoihin halkiot liikkumisen helpottamiseksi. Tykkään. Otin Suuren Käsityön alunperin yhdet housut mielessä, sillä esikoinen mietti lahkeista rypytettyjä housuja (Malli 9). Saa nähdä, missä välissä ne ehtisi ommella.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näytää!:) Ihanaa, kun nyt on jo kelitkin kohdallaan, että voi mekkoja käyttää! Tahtoisin ommella toisen ja kolmennen kesämekon, tällä kertaa hihojen kanssa, mutta milloin malttaisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta! Koko alkukesä olisi ollut täydellistä ompelusäätä, mutta kun inspis kesämekkoon iski vasta kesäsäiden myötä.

      Poista