maanantai 21. heinäkuuta 2014

Turistijuttuja Kaliforniassa

Aloittelimme lennoista uupuneina reissun taatuilla turistijutuilla: viilennyimme altaalla ja katsastimme paikallisen ostarin. Minulle ensimmäisen päivän wau-juttuja olivat palmut. Kuljin heti lentokentältä ulos astuttuani pitkän tovin uhkarohkeasti pää takakenossa ihaillen erilaisia palmuja. Suosikkilajikin löytyi, sellainen oikein isotupsuinen ja keltahedelmäinen (taateli?)palmu, jonka haluaisin puutarhaani, jos asuisin Kaliforniassa. Loman edetessä tajusin, että monet luonnossa kasvavat palmut ovat sotkuisempia kuin mielikuvieni palmut: kuolleet lehdet jäävät pitkältä matkalta kiinni runkoon ja roikkuvat kellanharmaina nippuina vihreän lehtitupsun alapuolella. Mietin koko matkan, mitä laitteistoa palmujen huolto mahtaakaan vaatia. Lehtitupsuhan on todella korkealla.

Trimmaamaton palmu

Camarillon outletissä liikkeet eivät olleet perinteisessä isossa ostarirakennuksessa,
vaan pitkissä matalissa rakennusriveissä, joiden edustaa suojasi katos.
Tähän ihanaan suklaakauppaan en mennyt edes sisään, etten ostaisi mitään :D

Nämäkin omppuherkut olivat Baby Born -nuken pään kokoisia.

Toinen wau-juttuni heti ensimmäisenä päivänä oli kolibri, joka surraili imemään mettä altaan laidan kukkaistutuksiin. En saanut kuvaa, joten koko loppuloma kului kuvatilaisuutta odotellen.

Eikö olekin suloinen!

Toisena päivänä huristelimme Hollywood Boulevardille tutkailemaan katujen tähtiä, tähti-imitaattoreita ja -vahanukkeja. Siitä lisää seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti