tiistai 5. elokuuta 2014

Puutarhatunnelmia ja peräkonttikirppis

Kävimme heinäkuun puolella Sibeliustalon vieressä Pianopaviljongissa kahvilla. Siellä on terassi mukavasti veden äärellä. Pianopaviljongin ja kerrostalojen välissä on viheralue, jonka reunamassa on pitkä istutus jotain pensasta. Katselin ihmetellen ihmisiä, jotka loikkivat pensaikon keskelle; kunnes oivalsin, että istutukset olivat pensasmustikoita. Miten viisas kasvivalinta! Pensaita on niin pitkä rivi, että varmasti riittää maisteltavaa kaikille satunnaisille kulkijoille.


Kahvit juotuamme sain kammettua miehen kanssani Isomäen puutarhalle mustikantaimia hakemaan. Eikä haitannut helle, kun piti saada kaksi North Blue:ta ja yksi Patriot maahan. Satoa odotellen.Kävin vilkaisemassa leikkimökin kuntoa pikkuvieraiden jäljiltä ja sain todeta, että kantaaottava anarkistinalku on vieraillut mökissä. Vähän huvitti.Tiikerinlilja on juuri availlut kukkaturbaaninsa. Muistaisinkohan tänä vuonna viimein ottaa itusilmuja ja lisätä kasvia? Näitä saisi mielellään olla paljon.


 Huh hellettä. Poikkesin pikaisesti Lahden satamaan peräkonttikirppikselle. Kaikenlaista oli tarjolla, mutta mukaan lähti vain yksi paita. Tällä myyjällä oli hauskasti oranssi auto, asu ja pöytäliina.
2 kommenttia:

  1. Pikku anarkisti osuu ytimeen;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe - on kuitenkin oppinut kirjoittamaan ja tavaamaan. Aina se ei seinäkannanotoissa toteudu.

      Poista