sunnuntai 24. elokuuta 2014

Viikonlopun heijastuksia

Aikakäsitys on todella subjektiivinen. Viikonloput vilahtavat ohi vips vain, kun taas maanantait kestävät ainakin puoli viikkoa - no, vähän liioitellen tietysti. Perjantaina kävin irrottautumassa työfiiliksistä Galleria Kipinässä. Etummaisessa huoneessa eli Kulmassa oli Jari Koskimäen mielenkiintoisen näköisiä puu- ja graniittitöitä. Forma näytti vähän kalalta ja graniittityöt olivat kuin jättimäisiä siemenkotia tai eksoottisia hedelmiä. Sellaisen voisin ottaa vaikka omaan puutarhaan.

Taaemmista huoneista kahdessa oli valokuvia. Matti Salmen Lahti-kuvista monet olivat tuttuja Roku vai poppari -näyttelystä. Jari Tiluksen katukuvat olivat mielenkiintoisia. Monissa niistä oli hieno oivallus; kuten kuvassa, jossa vanha totinen mies ohittaa katumainosta, jonka kuvassa nauraa suu ammollaan toinen vanha mies. 

Anni-Sofia Knuuttilan ja Reeta Leinosen työt olivat värimaailmaltaan samaa maata. Tarkastelin pitkään Anni-Sofian kala-aiheisia ihmissuhteita kuvaavia töitä. "Valo-valo-kala" ja vuokkokala toivat mieleen Nemo-elokuvan. Töiden nimet antoivat suuntaa sille, miten taiteilija oli kalat nähnyt ja saivat minutkin näkemään eräässä kalassa iljettävän seksuaalisen hyväksikäyttäjän. 

Tiluksen innoittamana nappasin gallerian ulkopuolelta kuvan galleriavieraista katselemassa Lahti-kuvia Lahden heijastuessa ikkunan ulkopinnasta.


Tämä seuraava heijastuskuva on otettu aiemmin viikolla. Kävin Pelastusarmeijan kirppiksellä ja jäin ikkunan ääreen ihastelemaan 60-70-lukulaista kolmipyörää. Luulenpa, että minulla tai siskollani on ollut tällainen pyörä.


Viikolta on myös soikeaa ikkunaa imitoiva pilvi.Vielä yhdet heijastumat viikonlopulta: ulpukoita Pikkuveskulla lauantaina. Satuimme sinne juuri Funrunin Väriestejuoksun aikaan ja saimme väistellä kirjavasuttupaitaisia juoksijoita silloilla.


Hauskaa alkavaa viikkoa, etenkin maanantaita!

2 kommenttia:

  1. Kivoja tunnelmia ja ihana kolmipyöräinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Olisin varmaan raahannut pyörän kotiin, jos olisin keksinyt, mihin se mahtuu.

      Poista