perjantai 26. syyskuuta 2014

Kätköjä ja taidetta

Tarkoitus oli pläjäyttää taas aivojen virkitykseksi tuhti annos taidetta, mutta uusia näyttelyitä ei ollut oikein tarjolla. Kipaisin kyllä co/Malski:lle Kulmakadulle katsomaan muotoilija Ari Korolaisen
OLGA-laukkua ja ruukkua, jotka ovat voittaneet maailmalla kultaa ja pronssia. Se näyttely oli nopeasti katsottu. Yllätyin ruukun suurta kokoa. Ajattelin palata co/Malskille lokakuussa alkavaa Tiina-Liisa Kaalamon ja Vesa-Antti Puumalaisen Helvetti-näyttelyä katsomaan.

Valokuvateos ruukusta.

Kun kaupungilla kerran olin, yritin vähän geokätköilläkin, mutta oli kirkas päivä ja citykätköjen vaivihkainen hakeminen ilman jästien (asiaan vihkiytymättömien) huomion herättämistä osoittautui ainakin minulle täysin mahdottomaksi. Heti kun pysähdyin jonnekin hengailemaan ja odottamaan tilaisuutta penkoa kätköä, alkoi tuntua siltä kuin koko Lahti olisi parveilemassa juuri siellä ja tuijottamassa juuri minua; alkoi vähän ujostuttaa. Ei mitään mahdollisuutta penkoa mitään - kolme kätköä jäi löytymättä. Yksi mikrokätkö jäi löytymättä muuten vain ja yksi kiipeilykätkö hakematta siksi, etten aio kiivetä minnekään. Lopulta kuitenkin onnistuin löytämään yhden kätkön. Kävelyä oli tullut kätköillä haahuilussa puolitoista tuntia.

Olkoon seuraava kuva oma perjantain taidepläjäykseni. Arvaatko mitä kuva esittää?

Kuvattu erästä kätköä etsiskellessä.
Illalla oli vuorossa yllätysbalettia. Yllätys siksi, etten vielä eilen tiennyt meneväni tänään balettiin. Sain kutsuvieraslipun ja onneksi taistelin perjantailagausta vastaan ja menin katsomaan Georgialaista modernia ja perinteisempääkin balettia. Kokemus oli erittäin paljon parempi kuin edellinen katsomani baletti Sibeliustalossa. Näyttämön rajoitukset oli otettu huomioon, eikä yritettykään esittää mitään kokonaista balettia, vaan esitys koostui useammasta modernista pitkästä tanssiesityksestä.


Hetki vain ja terälehdet ovat poissa.

Edessäni istuvat pienet tytöt huokailivat ihastuneina etenkin teokse Gelino (musiikki - ,,Shini'', koreografia - Sasha Evtimova), joka alkoi sillä, että lava täytettiin kirkkaanpunaisilla ruusun terälehdillä. Naistanssijat saapuivat lavalle kynttilät käsissään pukeutuneina morsiuspukuja muistuttaviin valkoisiin mekkoihin. Ruusun terälehdet tarttuivat pukuihin, kun tanssissa käytiin lattialla. Kauempaa vaikutelma oli kuin isoja veripisaroita. Terälehtiä myös potkaistiin ja heitettiin tanssissa ilmaan. Olipa kaunista. Puhumattakaan itse tansseista. Pari ensimmäistä tanssia oli täynnä ei-perinteistä liikkumista - broken doll -liikekieltä. Tanssijat olivat todella taitavia ja mietin, millaista olisi omistaa tuollainen lihaksisto, joka pystyy kaikkeen, mitä kantajansa siltä vaatii. Omat lihakseni ovat edelleen kipeät keskiviikon body pump -jumpasta, joten tanssijoiden täydelliseltä vaikuttava lihaskoneisto tuntui siksikin käsittämättömän tehokkaalta.

Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Kätköillään taas joku päivä :) Se Joutsenlampi oli kyllä surkea, mukavaa, jos nyt oli parempi kokemus. Minulle tais tulla jonkin asteen trauma siitä edellisestä esityksestä....
  Mukavaa viikonloppua Sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Mua kismittää yksi kätkö, joka ei eilen löytynyt, vaikka kuinka haahuilin ja haravoin katseellani mestoja. Baletissa istuessani ajattelinkin, että olisit varmasti nauttinut tästä. Pakko viedä sut katsomaan joku uusi esitys, että pääset traumoistasi. :D

   Poista
 2. Oletpas sä jaksanut olla aktiivinen! Ensin näytti siltä, että tuo kukkaruukkuteos on kadulla ja todella isokokoinen. Hyvä kuva!:) Tanssi terälehtien seassa kuulostaa vaikuttavalta. Montakohan ruusua niihin on pitänyt nyppiä...?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sisätiloissa oli itse ruukkukin ja sen yläreuna oli katseeni tasalla, joten aika iso. Terälehtiä oli kahdessa isossa säkissä, arvelisin että 100 litraa/säkki. Aika monta ruusua on mennyt. Vaikka aina ensin väsyttää ajatuskin lähteä perjantaina töiden jälkeen minnekään, niin kun menee vaan, niin huomaa jaksavansa. Ja monesti olen piristynyt näistä perjantaipuuhista ja päässyt irti arjesta.

   Poista