sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kätköjen lisäksi löytyi elämyksiä

Ystäväni Pauska sai minut houkuteltua geokätköilemään ja sepä olikin mukavaa. Paukkasimme innoissamme pitkin poikin Villähdettä ja löysin kuusi kätköä. Ihka ensimmäisen löytöni lähellä kasvoi kauniita auringonkukkia.Numero kakkosen kanssa meinasi Vanhankartanon ulkoilualueella loppua usko; luulin jo, että kätkön on joku vienyt pois, mutta niin vain lopulta löytyi lopulta sekin kätkö. Turhauttavan etsinnän palkitsi kätkön löytymisen lisäksi hieno sää ja joutsenien trööttäilyt läheiseltä järveltä. Vaikka syksy jo kellastuttaa lehtiä, kukki puiden juurella kurjenkello. Puun kyljessä kasvoi kääpärykelmä.Erstan koulun luona olevalla kätköllä näin maassa vanhoja tiiliä ja ihailin vanhaa keltaista puukoulua.
Matonpesupaikalla näin kauniin sudenkorennon.
Lisää kaunista rakennuskantaa saimme ihailla Engelin makasiinilla. Siellä olikin päivän viimeinen kätkö - piti lähteä hakemaan kotona tuhisevalle flunssapotilaalle pitsaa ja irtokarkkeja. Geokätköily vaikuttaa hauskalta; aarteenetsintää, pelaamista ja suunnistusta yhdistettynä. En ota mitään paineita löytämisistä, eikä tavoitteena ole sadat tai tuhannet löydöt, mutta lisää tekee mieli.

4 kommenttia:

 1. No höh! Oisitte poikenneet synttärikahveille samalla! Ois ollu kakkuakin kerrankin tarjolla.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh! Eipäs tajuttu tulla. Sitäpaitsi meillä oli kiire katsomaan Sotkamon Jymyn voittopeliä Vimpelin Vetoa vastaan :D

   Poista
 2. Meikeläinen tuijotteli niin kovasti kännykkänsä gps:ää, ettei tajunnu moisia kääpiä eikä sudenkorentoja ollenkaan, auringonkukista on joku muistikuva .)
  Kiitos, kun läksit mukaan ensi pyhänä uudestaan teijän kulmilla?
  Kiitos Taina kutsusta, ois voitu sovitella aikataulut, jos ois tiietty, mutta pelistä me ei ois raaskittu tinkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Keskittymisesi olikin A-luokkaa!

   Poista