keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Keskiviikko, nytkö jo?


No, on tuo Bruiser kuitenkin karvan verran (heh) komeampi kuin torstain Weasel.


Alkaa olla mehut poissa, sillä olen huhkinut puutarhassa jo monena iltana töiden jälkeen kunnostamassa paikkoja parille Pekalle ja Tuijalle (omenapuita ja no, tuija). Tänään revin itseni sinne suoraan sohvalta, johon olin urvahtanut keppijumpan jälkeen. Jumpassa oli niin makeat venyttelyt lopuksi, että olisin voinut mennä yöpuulle jo kuudelta illalla. Koetan saada taimet maahan viimeistään viikonloppuna, niin voin esitellä töiden tuloksia täälläkin.

Joku aika sitten kävin koulutuksessa erittäin kivassa paikassa: Yli-Marolan tilan entisessä päärakennuksessa. Nykyään rakennuksessa toimii kerhoja, mm. 4h, ja alakerrassa kahvila Kilipukki kotieläinpihan yhteydessä.

Vetäisin koulutuksen alkajaisiksi villasukat jalkaani ja istuskelin mukavasti keinutuolissa kuuntelemassa koulutuksen antia. Tauolla ihailin kauniita vanhoja lastenvaatteita seinällä sekä kaappiin kerättyä esineistöä.4H-kerholaisten satoisa kasvimaa


Kun lapset olivat pieniä, kävimme Yli-Marolassa joka kesä. Nyt on kulunut jo jokunen vuosi edellisestä käynnistä. Ulpuka-lehmää piti aina mennä katsomaan. Se ei ollut lainkaan pelottava, vaikka olikin isokokoinen lasten silmin. Löysin kotieläinpihan edesmenneistä eläimistä Ulpukan nimen ja mukavaa tarinaa, käykääpä lukemassa.

2 kommenttia:

  1. Mä olin jo kokonaan unohtanut koko ihanan talon! Mehän asuttiin ennen muinoin tuossa ihan vieressä. Aluksi talo oli tyhjillään (muistaakseni) ja sitten siitä tuli kotieläinpiha. Tietenkin salaa haaveilin, että jos saisi tuossa asua.;) En olekaan sisällä käynyt kuin vain alakerran kahvilassa. Ihanat hirsiseinät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yli-Marolan tiloja voi vuokratakin - olis kiva kesäjuhlapaikka! Minun sieluni viihtyy selvästi hirsiseinäisissä rakennuksissa kuluneilla paksuilöa lattialankuilla ja keinutuolissa kiikkumassa.

      Poista